This is where you go to see the animals

Met de gigantische diversiteit aan flora en fauna hoort de omgeving van Mombo Camp tot de top van Afrika. De weelderige vegetatie van Chiefs Island - middenin in de waterrijke Okavango Delta - is een ideale voedingsbodem. Herbivoren vinden hier voedsel in overvloed. En zoals de wetten van de natuur dat voorschrijven, waar veel prooidieren leven volgen vanzelf de jagers. De sterke kenmerken van Mombo Camp zijn bekend! De accommodatie is bijzonder in trek, om een teleurstelling te voorkomen adviseren wij u om tijdig te reserveren. Mombo Camp is de favoriete stek van natuurfilmers, fotografen en safari liefhebbers. Dit zeer exclusieve tented camp heeft slechts negen kamers en is twee jaar vooruit soms al moeilijk te boeken!

Beste safaricamp in Afrika

Mombo stelt bezoekers de confrontatie met een grote hoeveelheid wild in het vooruitzicht. Door de hoge concentratie wilde dieren behoort Mombo absoluut tot een van de beste safaricamps in Afrika. Olifanten, hyena's, grote groepen buffels, de zwarte en witte neushoorn, giraffen, gnoes en zebra's, maar ook de katachtige, zoals cheeta's en luipaarden kunt u hier zien. Vooral leeuwen laten zich gemakkelijk spotten tijdens een van de gamedrives. Met veel geluk kunt u de bijna uitgestorven wilde honden tegenkomen die regelmatig dit gebied bezoeken. Mombo Camp staat niet voor niets bekend bekend als -place of plenty-.

Houten walkways verbinden de tenten

Mombo Camp bestaat uit negen zeer ruime, luxe en adembenemende tenten die hoog boven de grond zijn gebouwd en via houten walkways verbonden zijn met de mainlodge. Vanuit uw slaapkamer heeft u uitzicht over de overstromingsvlakten. Terwijl u ontwaakt kunt u de zon langzaam op zien komen. Uw slaapkamer grenst aan uw luxueuze badkamer en ook hier is goed nagedacht over het contact met de natuur. De lodge is een paar jaar geleden volledig overgegaan op 100% zonne-energie en gebruikt de generator slechts in noodgevallen.

Buitendouche is een belevenis

Zelfs vanuit uw badkamer kunt u naar buiten blijven kijken en genieten van de mooie omgeving. De buitendouche is een belevenis, tijdens het douchen is er een reële kans dat u een olifant, of ander wild, voorbij ziet schuiven. De veranda loopt over de gehele breedte van uw enorme kamer en herbergt ook uw sala (een overdekt en aangenaam dagbed). Tijdens de siësta kunt u hier heerlijk ontspannen met een boek of bijkomen van uw ochtendgamedrive.

High tea met hartige snacks

Niet alleen de activiteiten en de ontmoetingen met het wild zijn hier fenomenaal. Kort na zonsopkomst krijgt u voor aanvang van de eerste gamedrive een licht ontbijt. Na terugkomst staat een uitgebreid brunchbuffet op u te wachten. Later op de middag bent u welkom bij de high tea met zoete en hartige snacks. In de door het kampvuur verwarmde en verlichte boma wordt het diner geserveerd.

Tripadvisor over Mombo Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana