Gisteren gebeurde het nog, loopt er zomaar een olifant langs onze veranda

Little Mombo Camp ligt op Mombo Island. Dit is het noordelijkste puntje van Chiefs Island in het hart van de Okavango Delta. Deze lodge scoort hoog onder safari liefhebbers. Het tented camp ligt in de schaduw van de hoge bomen en kijkt uit over een prachtige overstromingsvlakte dat werkelijk bruist van het wildleven! Dit in combinatie met de schoonheid van het landschap -zo groen en ongerept- maakt Little Mombo een topbestemming in het Moremi Game Reserve. Little Mombo Camp is het kleine zusje van Mombo Camp en is een exclusieve lodge die de ultieme safari liefhebber perfect past. Dit zeer exclusieve tented camp heeft slechts drie kamers en is twee jaar vooruit soms al moeilijk te boeken!

Decor voor National Geographic

Door de hoge concentratie wilde dieren behoort Little Mombo absoluut tot één van de beste safarilodges in Afrika. Tijdens de gamedrives, die 's ochtends vroeg en aan het einde van de middag plaatsvinden, ziet u olifanten, buffels, de witte en de zwarte neushoorn, giraffen, gnoes en zebra's. Ook de grote katachtigen zoals leeuwen, cheeta's en luipaarden zitten hier in de buurt. De wildsituatie is hier zo goed dat National Geographic een langlopend contract heeft afgesloten om te mogen filmen voor natuurdocumentaires! Met veel geluk kunt u de bijna uitgestorven wilde honden tegenkomen die regelmatig dit gebied bezoeken.

Relaxopties van bieb tot plungepool

Behalve de wilde dieren is er nog zoveel meer om van te genieten: de schoonheid van het landschap, zonsondergangen en bovenal de ongereptheid van dit gebied. Bent u na een actieve dag toe aan ontspanning, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld de bibliotheek, de plungepool of een massage in uw eigen villa boeken.

Contact met de natuur

Little Mombo Camp bestaat uit drie grootformaat tenten op een houten verhoging. Zeer exclusief dus! Via een houten loopbrug zijn de tenten met elkaar en met het hoofdgebouw verbonden. Uw slaapkamer grenst aan uw luxueuze badkamer en ook hier is goed nagedacht over het contact met de natuur. Zelfs vanuit uw badkamer kunt u naar buiten blijven kijken en genieten van de mooie omgeving. De buitendouche is een belevenis, tijdens het douchen is er een reële kans dat u een olifant voorbij ziet schuiven. De veranda loopt over de gehele breedte van uw enorme kamer en herbergt ook uw sala (een overdekt en aangenaam dagbed). Tijdens de siësta kunt u hier heerlijk ontspannen met een boek of bijkomen van uw ochtendgamedrive.

Lange tafel voor culinair genot

Little Mombo Camp zorgt goed voor zijn gasten. Voor de vroege gamedrive begint krijgt u eerst een licht ontbijt. Later op de dag volgen een brunch, een overheerlijke high tea en sundowners bij zonsondergang, tijdens de late gamedrive. Het diner vindt plaats aan een lange tafel waar u met de andere gasten de avonturen van de dag herbeleeft. Wie na het dessert en de koffie nog niet is uitgepraat, zet de avond voort rondom het kampvuur in de boma.

Vergelijkbare accommodaties in Botswana