Geplaatst op

D e late zomer/vroege herfst in Kroatië is een heerlijke reisperiode: de ergste drukte is achter de rug, de grootste hitte is verdreven, het zeewater is nog heerlijk warm en het prijsniveau is aangenaam afgekoeld. En het is maar twee uurtjes vliegen!

Vijfsterren herfstgenieten

Grand Hotel Park Rovinj

Het Grand Hotel Rovinj, het paradepaard van de Maistra hotelketen, is begin dit jaar geopend en heeft de hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt. Het is wat groter dan een ‘Typisch Talisman’ hotel, maar het is een schoolvoorbeeld van de hogere hotellerie. Een overdaad aan faciliteiten en een onovertrefbare ligging maken dit tot een ideale herfstbestemming. Vanuit Rovinj kunnen we een heerlijke elektrische fietstocht met onze local heroe Daniel regelen.

Meneghetti Wine Hotel

Wijnhotel Meneghetti heeft dit seizoen een glorieuze comeback gemaakt. De nieuwe vleugel met poolvilla’s is een duidelijke aanwinst, de beach club heeft een welverdiende make-over gehad en de kleine service issues die vorig jaar speelden zijn zorgvuldig weggepoetst. Een heerlijke uitvalsbasis om in het najaar culinair Istrië te verkennen. De mooiste manier is een unieke wijntour met onze vinoloog Goran.

Lemongarden Hotel

Het adults only Lemongarden hotel op het eiland Brac is een absolute topper. Kroatische flair, gecombineerd met Oostenrijkse degelijkheid. Perfect gerestaureerd, midden in een beeldschoon dorpje, direct aan de haven, een heerlijke keuken, een geweldige beachclub en dit alles gecompleteerd met een ongekend hoog serviceniveau. Het winemakersdiner bij Senjkovic is de perfecte kers op de culinaire taart.