Geplaatst op

D e start van onze 5-weekse Australie reis is op een wel heel bijzondere en exclusieve plek. Na een comfortabele business class nachtvlucht met Cathay Pacific vanaf Hong Kong naar Sydney, zetten we uitgerust de eerste stappen op Australische bodem. Omdat we net een paar dagen in het cosmopolitische Hong Kong zijn geweest, laten we Sydney nog even links liggen en beginnen onze allereerste kennismaking met dit continent in natuurpark Blue Mountains. Een Unesco wereld erfgoed op 2,5 uur rijden van de luchthaven. We rijden niet zelf maar worden opgehaald door de Range Rover van het resort.

Een luxe One & Only resort waar de hotelkamer een grote houten lodge is.

Want midden in dit enorme natuurgebied met diepe valleien, steile kliffen en ontelbare eucalypstusbomen ligt Wolgan Valley. Een luxe One & Only resort waar de hotelkamer een grote houten lodge is. Met privé zwembad, kangaroes in de tuin en moutainbikes voor de deur. De fietsen zijn niet alleen handig om via een van de vele trails de omgeving te verkennen maar ook om naar de hoofd-lodge te fietsen voor een overheerlijk vers ontbijt met uitzicht over de vallei. 

Ik vroeg me hardop af of we kangoeroes zouden zien, de chauffeur moest lachen. Tientallen per dag blijkt al snel, vooral 's ochtends vroeg en aan het eind van de dag. Overdag liggen ze in de schaduw onder de bomen, omdat ze niet kunnen zweten vermijden deze fascinerende dieren de warmte.

Er zijn dagelijks verschillende activiteiten (nog los van de spa) met ervaren gidsen inbegrepen, waarvan wij het leukste de avondsafari vonden. Met infrarode zaklampen onder de sterrenhemel speuren naar wombats, kangoeroefamilies, uilen en andere dieren die in het donker actief worden. Zelf liepen we dagelijks een wandeling op een van de verschillende uitgezette tracks of gingen met de mountainbikes op pad. Wat een rust en wat een natuur!

Maar er is meer wat deze plek zo speciaal maakt: het verfijnde (biologische) eten. Van sterrenniveau en geserveerd door vriendelijke jonge staff, veel van hen studeren aan de hogere hotelschool. In de mainlodge is ook de leuke winkel met kleding, tassen en accesoires allemaal in luxe countryside stijl. 

Ons verblijf in Wolgan is vooral zo bijzonder omdat we echt helemaal los zijn van de wereld om ons heen. Wat hier telt is de natuur en de oneindige ruimte opgediend in luxe door staff die maar één doel voor ogen heeft: de gasten in de watten leggen. Als ik mijn ogen dichtdoe zie ik ons weer zitten op de veranda, kijkend naar de zonsondergang achter de bergen met zingende cicades als achtergrond muziek. Magisch. 

We sluiten ons verblijf in Wolgan Valley ook magisch af, we vliegen per helicopter naar Sydney. Helicopter view waarbij we langzaam het enorme woud zien overgaan in rivierlandschap tot de wolkenkrabbers van de stad in zicht komen. Het is een heldere dag en we vliegen laag over de Harbour Bridge, Opera House and Bondi Beach. Deel 2 van de reis gaat beginnen: Sydney we are ready for you!