De oude schapenboerderij van Arkaba is op magische wijze tot een comfortabel verblijf omgetoverd

In de Flinders Ranges, de Outback van Zuid-Australië, ligt Arkaba. De omgeving is spectaculair. Enorme rotsformaties, rode kleuren van de woestijn en sporen van de Aboriginal cultuur typeren dit gebied. De bekendste bezienswaardigheid, het rotsbassin Wilpena Pound, is vlakbij. Dit rotsbassin heeft maar liefst een oppervlakte van 80 vierkante meter en de wanden reiken tot 50 meter hoogte. Arkaba is van oudsher een schaapsboerderij en is 160 jaar geleden gebouwd door twee Britse broers. De homestead is een van de oudste landerijen in het zuiden van Australië en ligt op zo'n 400 kilometer van Adelaide.

Deelgenoot van de avontuurlijk lifestyle

U bent hier ver van de bewoonde wereld! De kans dat de verveling hier toeslaat is echter nihil. De eigenaren zijn afkomstig uit de Outback en weten u deelgenoot te maken van de speciale lifestyle. Op die manier proeft u het echte leven, het avontuurlijke bestaan. Een bush walk, picknick of een 4WD safari brengen u op bijzondere plekken in de natuur. Grote aantallen kangoeroes, emoes en meer dan 300 vogelsoorten leven in dit gebied. De kers op de taart is een rondvlucht boven deze prachtige uitgestrekte wildernis. Avonturiers kunnen inhaken bij het abseilen, bergbeklimmen en paardrijden. Bij terugkomst op de thuisbasis staat alles klaar voor ontspanning: van zwembad tot bibliotheek. Het kan hier twee kanten op: relaxen op kussens in de schaduw of met een boek bij de openhaard.

Maximaal 10 gasten

De originele homestead van Arkaba is omgebouwd tot gastenverblijf voor maximaal 10 gasten. Er liggen vier landelijk ingerichte tweepersoons-slaapkamers in warme kleurtinten. Direct naast de kamer ligt de veranda waar het heerlijk ontspannen is na een indrukwekkende dag. De vijfde kamer ligt apart en verscholen in de tuin en heet The Coachmans Cottage. De ideale stek voor een tweetal op honeymoon. Alle kamers hebben airco, maar geen telefoon en televisie. Allemaal zijn ze ingericht met de geschiedenis van het 'station' in het achterhoofd. Arkaba richt alle aandacht op het ervaren van de Outback vanuit een van de mooiste accommodaties in Australië.

Eropuit!

Tijdens een vierdaagse wandeltour, wandelt u met een ervaren gids door het landschap van de Flinders Ranges en doorkruist u eeuwenoude gebieden en privé concessies met een onaangetaste flora en fauna. De excursies worden in klein internationaal groepsverband (2 tot 8 personen of privégroep van 10 personen) uitgevoerd. De Arkaba Homestead is uw uitgangspunt. U overnacht drie nachten op een luxe vlonder in een echte Australische Swag. Drie nachten onder de sterren maakt deze trip onvergetelijk!

Uitbundige sterrenhemel

Terwijl u te voet of in een 4WD onderweg bent, heerst er in de keuken al volop bedrijvigheid. Na thuiskomst is er tijd om te relaxen en wordt alles voor u klaargemaakt voor een gezamelijk diner, bij voorkeur op het terras. Daar zorgt het haardvuur voor sfeer en doet het waanzinnige uitzicht de rest. Alle maaltijden zijn honderd procent huisgemaakt. Het kan haast niet anders dan dat bij zoveel Australische gerechten ook uitsluitend Australische wijn in de glazen wordt uitgeschonken. De vuurkorf in een hoek van de tuin is de ultieme plek om na het diner gezamenlijk door te praten en de kleuren van het landschap te zien verschieten. Het zal geen verrassing zijn dat ook de sterrenhemel hier uitbundig is en voor een gevarieerd gesprekonderwerp zorgt.

Tripadvisor over Arkaba

Vergelijkbare accommodaties in Australië