In dit kleinschalige historische boutique hotel in het centrum van Melbourne gaan hedendaagse luxe en historische charme hand in hand

Het bijzondere en kleinschalige Hotel Lindrum heeft een gunstige centrale ligging in Melbourne. Vele hoogtepunten van de stad, waaronder diverse winkelcentra en theaters, zijn op loopafstand bereikbaar. Het karakteristieke pand waarin het hotel is gevestigd, gelegen aan Flinders Street, kent een rijke historie en is meerdere malen in de geschiedenisboeken terug te vinden. 

Een stukje historie

Het begon allemaal in het begin van de 20e eeuw, toen de gebroeders Griffith, lokaal zeer bekende kooplieden in koffie, thee en cacao hier hun fabriek en winkel openden. In 1920 vestigde zich het hoofdkwartier van het befaamde dagblad de Herald zich in het oostelijke deel van Flinders Street. De snelgroeiende krant kwam al gauw ruimte te kort en werd het pand van de Griffith Brothers in gebruik genomen als drukkerij. Het kreeg de bijpassende naam 'Gravure House'. Vanaf 1973 werd alles anders. Het pand werd verhuurd aan de lokale Dolly Lindrum, die hier samen met haar man een biljartcentrum oprichtte, vernoemd naar haar oom, de beroemde biljartspeler Walter Lindrum. Hoewel het centrum in 1988 werd gesloten, heeft het pand haar naam behouden en fungeert het sinds 1999 als boutique hotel. In het hotel ziet u nog veel terug van de rijke geschiedenis. Zo is de originele biljartzaal (voorzien van een originele biljarttafel) nog steeds in gebruik en ontvangt u als gast van het hotel elke morgen een gratis krant. 

Modern met een knipoog naar het verleden

Het interieur is modern, maar toch ook chique en stijlvol met een knipoog naar het verleden. Door Flinders Street, de straat waaraan het hotel is gelegen, rijdt een tram die een mooie route volgt door de stad. Zo kunt u eenvoudig alle hoogtepunten op eigen gelegenheid ontdekken, maar ook op loopafstand vindt u tal van bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Fitzroy Gardens met het historische Cook’s Cottage, Federation Square en het prachtige Victoriaanse gebouw Flinders Street Station. 

Uitzicht op Melbourne Park

Zodra u weer terugkomt in het hotel kunt u ontspannen aan de Back bar met openhaard en de biljartkamer. Het hotel biedt vier verschillende kamertypes. Onze voorkeur gaat uit naar de deluxe kamers en wel vanwege de ligging. Deze charmante kamers bevinden zich aan de voorzijde van het hotel en bieden uitzicht op Melbourne Park, de Botanische tuinen en Melbourne Cricket Ground. 

Restaurant Felt

Het hotel heeft een eigen restaurant, Felt, dat in Melbourne bekend staat als één van de betere eetgelegenheden. U kunt hier dagelijks genieten van ontbijt, lunch, luxe high tea of diner. Enkel op zondag moet u voor het diner uitwijken naar een ander restaurant, want dan is Felt gesloten. Geen nood, want in de nabije omgeving bevinden zich tal van andere gezellige eettentjes!

Tripadvisor over Lindrum Hotel