Chitabe camp biedt een geweldige safaribeleving, maar blinkt echt uit in het organiseren van wandelsafari's. Het is onvergetelijk om te voet, samen met een ranger, de dieren gade te slaan.

Het intieme Chitabe Camp ligt prachtig op een eilandje in de Chitabe concessie, tussen de Gomoti en Santantadibe rivier, in het zuidoosten van de Okavango Delta. Hier treft u een uitbundigheid aan van wild, van actieve roofdieren en grote kuddes buffels en olifanten. Daarnaast vindt u hier een grote variëteit aan vogelsoorten. Vanuit Chitabe Camp zijn er tal van activiteiten mogelijk, waaronder een 'sleep-out under the stars'. Dit is een waanzinnige belevenis die u nog dichter bij de natuur brengt.

Slapen

Chitabe Camp is een traditioneel Tented Camp, waar u dicht bij de natuur verblijft. De acht canvas tenten met eigen badkamer zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Onder de buitendouche geniet u van het prachtige uitzicht en spot u misschien zelfs al wild zonder het kamp te verlaten. Als u zich terugtrekt op uw eigen veranda met een goed boek, dan kan het zijn dat een olifant in het beeld geschoven is wanneer u opkijkt. De natuur gaat hier zijn gang en de lodge is zo opgezet dat u ook dit gevoel overal heeft. De tenten zijn in een halve cirkel geplaatst zodat iedere gast ononderbroken uitzicht heeft op de spectaculaire natuur. Na de gamedrive in de avond is het aangenaam om met een drankje plaats te nemen bij het kampvuur. U kunt met de gids de avonturen van de dag nog eens doornemen, waarbij u soms wordt onderbroken door de brul van een leeuw uit het duister van de nacht. Hoe gemakkelijk is het hier om het Nederlandse leven ver achter u te laten!

Beleven

Het organiseren van wandelsafari's is Chitabe's specialiteit. Het maken van zo'n wandeling is dan ook een must als u hier verblijft. Samen met een ervaren gids trekt u er op uit en gaat u te voet op zoek naar verse sporen die u volgt tot u de maker ervan gevonden heeft. Daarnaast leert u ook veel over de kleine dieren, die u vanuit een voertuig vaak niet eens tussen het struikgewas kunt ontwaarden. Uiteraard kunt u hier ook gamedrives maken, die vooral 's avonds, als de roofdieren op jacht gaan, erg spectaculair zijn. Tenslotte heeft de lodge vlakbij een waterhole een hide gemaakt. Hier kunt u vanuit een veilige schuilplaats het wild dat komt drinken van zeer dichtbij bewonderen.

Eten en drinken

De maaltijden zijn hier van een goed niveau en worden in het hoofdgebouw geserveerd. Hier staat een lange eettafel waar u samen met de andere gasten geniet van heerlijke diners. Voor enkel een drankje of een digestief kunt u plaatsnemen in de gemoedelijke lodge of in de 'pub', waar u uw safari-avonturen met elkaar kunt delen.

Tripadvisor over Chitabe Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana