Duma Tau betekent 'gebrul van de leeuw'. U zult de koning van het Afrikaanse dierenrijk hier zeker zien, maar de enorme kuddes olifanten zijn degenen die hier regeren.

Het exclusieve Duma Tau heeft een waanzinnig mooie ligging op de plek waar de Linyanti rivier, het Savuti kanaal en de Zibilianja lagune samenkomen. Hier, in het noorden van Botswana, leven grote kuddes olifanten en veel ander wild, dat zich door het jachtgebied van de leeuwen voortbeweegt. Duma Tau is geen gebied voor een tocht per traditionele mokoro, maar de Linyanti is hier diep genoeg om met een boot uit de voeten te kunnen. Vanaf het water ziet u doorgaans nijlpaarden, watervogels, varanen en antilopen.

Bijzondere extra's

Een bijzondere extra zijn de creatieve 'hides' die hier gemaakt zijn om dicht bij dieren te komen zonder ze te verstoren. Vooral de hide bij de waterhole is spectaculair; u bevindt zich onder de grond, met het water op ooghoogte en kunt enorme olifantspoten van dichtbij voorbij zien schuifelen. Een geweldige ervaring! Naast het maken van boottochten worden er gamedrives georganiseerd, ook 's nachts, en kunt u met een enthousiaste ranger wandelsafari's maken. 

Nijlpaarden hebben een vrije doorgang

Het kamp ligt pal aan de Linyanti rivier met een geweldig uitzicht over het water. De luxe kamers hebben canvas wanden en rieten daken en zijn zo opgezet dat u maximaal van het panorama kan genieten. De kamers zijn hoog boven de grond gebouwd en zijn via houten walkways verbonden met de main lodge. U zult zien dat op meerdere plekken de walkway wat lager ligt, dit is om de nijlpaarden de weg niet te versperren tussen het water en het land. De nijlpaarden en andere dieren kunnen zo vrij door de lodge richting het water lopen, zonder dat ze hierbij gestoord worden. Een aanrader is om 's nachts een tijdje te liggen luisteren naar alle geluiden om u heen. Het kenmerkende geluid van nijlpaarden herkent u waarschijnlijk meteen. Zij klinken als varkens die tegelijkertijd knorren en lachen.

Maaltijden allemaal inbegrepen

Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen. Het eten is hier ontzettend goed en met name het diner zorgt voor een onuitwisbare indruk van deze bijzondere lodge. De maaltijden worden aan de lange gezamenlijke eettafel geserveerd, of, helemaal in safaristijl, in de boma. Rondom het knetterende kampvuur geniet u in de openlucht van de beste Afrikaanse cuisine. Heeft u iets te vieren? Ook een intiem 'bushdiner' samen met uw geliefde op een speciale plek in de lodge is mogelijk.

Tripadvisor over Duma Tau Camp