Door de unieke ligging biedt Tubu Tree Camp een enorme variatie aan 'game viewing'; van onvergetelijke mokoro tochten tot het spotten van het majestueuze luipaard

Tubu Tree Camp is om vele redenen uniek. Allereerst vanwege de ligging, namelijk in een zeer afgelegen deel van de Jao concessie. De nabije omgeving staat het grootste gedeelte van het jaar onder water. Als de vloed in februari/maart vanuit Angola de delta in komt stromen, bereikt het dit gebied al snel en blijft er vaak water genoeg staan tot aan het eind van het jaar. Daardoor kunt u hier in veel maanden vissen en per traditionele mokoro de omgeving verkennen. U zult compleet ontspannen terugkomen van een mokoro tocht, doordat u geluidloos voortkabbelt over de riviertjes terwijl u op ooghoogte zit met waterlelies en kleurrijke vogels.

 

Slapen

Tubu Tree Camp bestaat uit acht tenten en is klassiek opgezet. Via houten verhoogde wandelpaden loopt u van het hoofdgebouw naar uw tent, die eveneens op een houten verhoging staat. Aan de voorkant van uw tent treft u een veranda. Al dagdromend tuurt u vanuit de heerlijke ligstoelen over de overstromingsvlakte. Binnen staat een heerlijk bed met klamboe, een paar comfortabele stoelen en heeft u toegang tot uw eigen badkamer met een douche binnen én buiten.

 

Beleven

Het bijzondere aan een verblijf in Tubu Tree Camp is de afwisseling aan activiteiten die u hier kunt ondernemen. Doordat het gebied het grootste deel van het jaar onder water staat, kunt u hier schitterende tochten per mokoro maken. Zo ziet u hier niet alleen het grote wild, maar kunt u ook speuren naar watervogels en bijzondere kleine diersoorten die zich verschuilen in het riet. Vissen is hier zelfs een optie. Tijdens gamedrives ziet u op de open savanne dieren als giraffen, zebra's, struisvogels en lechwes. In de bosrijke delen ziet u koedoes, impala's en bosbokken. Daarnaast is dit gebied bekend vanwege de uiterst grote kans op het spotten van luipaarden!

 

Eten en drinken

Tijdens uw verblijf in Tubu Tree Camp zijn alle maaltijden, versnaperingen en een selectie aan dranken inbegrepen. Dagelijks wordt u verwend met heerlijke gevarieerde maaltijden. Zowel het eetgedeelte als de open bar, genesteld onder de schaduw van een hoge marulaboom ('olifantsboom'), zijn zo gelegen dat u ook tijdens het eten niets hoeft te missen van de schitterende uitzichten.

 

Tripadvisor over Tubu Tree Camp