Deze intieme lodge is de exclusieve toegangspoort tot het meest uitbundige wild van Botswana

De privéconcessie Selinda vormt een natuurlijk kruispunt van een aantal gebieden: de Kwando rivier in het noorden, de Selinda Spillway, de Zibadianja lagune, het Savuti kanaal en de Linyanti rivier. Het samenkomen en scheiden van deze gebieden zorgt voor een enorme diversiteit aan flora en fauna, wat het een paradijs maakt voor de natuur- en wildliefhebber. Midden in deze prachtige omgeving ligt het super kleinschalige Zarafa Camp, een klassieke eersteklas safari lodge gelegen op een prachtig eiland in een waterrijk landschap. Alleen al de aankomst op de airstrip van de Selinda concessie kan voor onvergetelijke momenten zorgen. De airstrip ligt in een absolute wildernis en de kans is zeker aanwezig dat u neerdalend richting de landingsbaan de eerste zebra's, olifanten of antilopen al in beeld komen.

Slapen

Met slechts vier tenten is Zarafa Camp de meest intieme safarilodge in de gehele Okavango Delta. De tenten zijn in een klassieke safaristijl ingericht, met luxueus houten meubilair, heerlijke bedden en een ruime badkamer met regendouche en vrijstaand bad. Op uw houten veranda treft u een fijne plungepool. U geniet hier van veel rust, maar soms wordt deze door luid geritsel onderbroken. De bomen in de omgeving van de lodge zijn bijzonder aantrekkelijk voor olifanten, die zich niks aantrekken van uw privacy en zich op slechts enkele meters van uw tent de sappige blaadjes van de bomen goed laten smaken. Bijzonder is ook dat in elke tent een Swarovski HD-verrekijker en een professionele Canon-camera met diverse lenzen aanwezig is, die u tijdens uw verblijf kunt gebruiken. Na een dag vol indrukken is het fijn om in de lodge weer even tot rust te komen. Er is een fitnesszaal in de open lucht, maar ontspant u liever met een massage (in de privacy van uw eigen tent) dan kan dat natuurlijk ook.

Beleven

De samenkomst van veel verschillende gebieden brengt ook een grote verscheidenheid aan wild met zich mee; van vele soorten antilopen tot zebra's, giraffen, wrattenzwijnen, bavianen en de groene meerkat. Tijdens gamedrives, wandelsafari's en boottochten gaat u op zoek naar de dieren en bent u misschien wel getuige van een bijzonder fenomeen: leeuwen die op nijlpaarden jagen! Het lijkt onbegonnen werk voor deze rovers om deze in het water levende kolossen te pakken te krijgen, maar de leeuwen hebben een succesvolle methode ontwikkeld, een bizar spel om leven en dood! De Selinda concessie is misschien wel de beste plek van Botswana voor het zien van wilde honden. Deze in een groep jagende dieren achtervolgen hun prooi vaak tientallen kilometers, wat gelijk verklaart waarom er nog maar weinig natuurgebieden zijn waar ze genoeg ruimte hebben. Selinda is het centrum van diverse open landschappen die voor wilde honden geschapen lijken.

Eten en drinken

Zarafa Camp is de eerste Botswaanse lodge dat onderdeel is van Relais & Chateaux. Service, comfort en goede maaltijden zijn hierdoor vanzelfsprekendheden. Hier wordt u letterlijk in de watten gelegd!

Tripadvisor over Zarafa Camp

Vergelijkbare accommodaties in Botswana