Een kunstwerk van Bill Bensley

Ingeklemd tussen drie van de oudste natuurparken van Cambodja ligt een kunstwerk gecreëerd door de wereldberoemde architect Bill Bensley: Shinta Mani Wild. Een unieke accommodatie met een concept dat u elders in Cambodja niet zult tegenkomen. Topdesign wordt gecombineerd met een hoge mate van service en duurzaamheid. Nieuwe samenwerkingen worden aangegaan om de flora en fauna hier te beschermen en te behouden en nieuwe duurzame initiatieven worden bedacht om de lokale bevolking van werk en daarmee inkomen te blijven voorzien, zonder deze ongerepte wildernis te schaden. Shinta Mani Wild is een fantastische plek voor de verwende reiziger met een voorliefde voor natuur.

Nieuw duurzaamheidsmodel

Bill Bensley is niet alleen de architect, maar ook de eigenaar van Shinta Mani Wild. Het begon allemaal met zijn bezoek aan een natuurgebied tussen de nationale parken Bokor en Kirirom. Verwonderd door de ongereptheid van het gebied en de wetenschap dat dit prachtige stukje natuur niet werd beschermd, maakte hij het zijn misse om deze vallei van 350 hectare te beschermen tegen de stroperij, de mijnindustrie en de houtkapindustrie. In samenwerking met Wildlife Alliance, de Koninklijke Universiteit van Phnom Penh en de regering van Cambodja creëerde hij een nieuw duurzaamheidsmodel waarbij hij natuurbehoud combineerde met het opzetten van een exclusieve accommodatie.

Prestigieus project

Met Shinta Mani Wild heeft Bill Bensley zijn meest prestigieuze project gerealiseerd. De accommodatie bestaat uit slechts vijftien exclusieve tenten gelegen op de rotsen pal naast een waterval. Voor de bouw van de lodge is geen natuur beschadigd. Hierdoor staan de tenten niet pal naast elkaar, maar juist meer verspreid waardoor elke tent veel privacy biedt. De tenten zijn gebouwd op een vlonder en hebben een open ontwerp zodat u constant in verbinding staat met de natuur. Binnenin treft u een klassiek interieur met antieke meubels, veel oog voor detail en luxe. ‘It gives the feeling of what it would have been like to be on a luxury safari in the jungles of Cambodia with Jacky O.’ - Bill Bensley. 

Een bijzondere ervaring

Een verblijf in Shinta Mani Wild is zonder meer een hoogtepunt in uw reis. De faciliteiten van het kleinschalige camp zijn talrijk en er wordt alles aan gedaan om u dit onaangeraakte stukje wildernis zo comfortabel mogelijk te laten beleven. Het is bijzonder om te zien hoe luxe wordt gecombineerd met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de natuur en haar inwoners en met uw verblijf in Shinta Mani Wild draagt u bij aan het behoud van deze fascinerende fenomenale wildernis. U zult Shinta Mani Wild ervaren als een luxe avontuur, waarbij u activiteit kunt afwisselen met een ontspannen verwenmoment. De omgeving vraagt erom om ontdekt te worden, tijdens een boottocht over de rivier of een wandeling door de wildernis met zingende vogels als achtergrondmuziek. Doet u het liever rustiger aan, dan biedt Shinta Mani een fijn zwembad en ligbedden en bezoekt u ook zeker de Boulders Spa.

Topverzorging

De mate van service is overweldigend. Zeker in de wetenschap dat alles, maar dan ook alles inclusief is tijdens uw verblijf. Alle maaltijden, dranken waaronder ook alcoholische dranken, activiteiten en zelfs spabehandeling zijn inbegrepen. Het eten bij Shinta Mani Wild verdient ook een extra vermelding. Het menu wisselt met de dag en biedt altijd voldoende inspiratie voor een hoogwaardige maaltijd. Genieten!

Vergelijkbare accommodaties in Cambodja