Verblijf in het historische hart van de stad

Boutique in hartje Barcelona

Hotel Mercer is in 2012 geopend en is een intiem boutique hotel in het hart van Barcelona’s gotische wijk. Het ligt op een steenworp afstand van populaire bezienswaardigheden en biedt een oase van rust. De oude, historische elementen van het hotel (gebouwd op en deel van de Romeinse muur) zijn zorgvuldig bewaard gebleven en prachtig verwerkt in het moderne, hedendaagse design. Verder ontbreekt het u aan niets: 28 kamers en twee restaurants, een dakterras en een zwembad.

Waar

Hotel Mercer ligt in de smalle straatjes van de gotische wijk van Barcelona. Daarom is het hotel lastig per auto te bereiken. De luchthaven van Barcelona ligt op circa dertig minuten rijden.

Slapen

Hotel Mercer beschikt over 28 kamers. De meeste van deze kamers liggen rondom de binnentuin waar ’s morgens het ontbijt geserveerd wordt. De dikke stenen muren dateren uit de Romeinse tijd. Er is een minibar met gratis non-alcoholische drankjes. Wilt u helemaal terug in de tijd? Laat het ons dan weten. We reserveren een kamer in de toren, voor nóg meer historie.

Beleven

Wandel door de wijk El Born of over de Ramblas, bezoek de kathedraal, het Picasso museum en Palau de La Musica en koop vers fruit op de Boqueria markt. Dit allemaal op loopafstand van het hotel. Verlies uzelf in het doolhof van de middeleeuwse straatjes vol hippe restaurants, pubs en bars.

Eten & Drinken

Een diner in het restaurant van Hotel Mercer is een speciaal moment in een historische setting. De Catalaanse chef Xavier Lahuerta gebruikt bij de creatie van de gerechten vooral veel Catalaanse producten. Het restaurant beschikt ook over een privé ruimte. Deze ruimte is gevestigd in één van de verdedigingstorens van de voormalige Romeinse muur. Aan de straatkant vindt u de bistro, Le Bouchon. Hier worden Franse en Catalaanse gerechten geserveerd. Het ontbijt in Hotel Mercer is een heerlijke ervaring om de dag mee te beginnen. Bestaande uit kleine kunstwerkjes van de banketbakker Mamen Bonet en een breed assortiment aan a la carte gerechten.