Een combinatie van historie en avant-garde

Wining & Dining in een paleis

Briñas is een klein dorp waar de rivier de Ebro doorheen stroomt. Het dorpje dateert uit de Romeinse tijd en telt vandaag de dag slecht 242 inwoners. Aan de smalle straatjes zijn statige huizen gebouwd, zo ook het paleis uit de 16de eeuw waar tegenwoordig een zeer bijzonder hotel is gevestigd. De tijd lijkt te hebben stilgestaan hier. Het gebouw kijkt uit over de Tondón wijngaarden. De naam voor dit hotel, dat in 2018 haar deuren openende voor gasten, was dan ook snel gekozen; Palacio Tondon.

Waar

Het gebied La Rioja is te bereiken per auto. Vanuit Nederland is het zo’n 1.400 kilometer. Er kan ook gevlogen worden naar Bilbao en met een huurauto bent u er in iets meer dan een uurtje. La Rioja ligt in het noorden van Spanje.

Slapen

De drieëndertig kamers liggen verspreid over drie vleugels: het oude paleis met de originele stenen muren, het meer traditionele dienstverblijf en een moderne uitbreiding van het oude paleis. De vleugels verschillen slechts minimaal van elkaar, voornamelijk in stijl. De kamers in het moderne gedeelte van het gebouw, met ramen die van vloer tot plafond reiken, bieden schitterend uitzicht over de Ebro rivier en de wijngaarden. Dat zijn dan ook gelijk onze favoriete kamers.

Beleven

Wijn is hét onderwerp in deze streek. Palacio Tondón heeft bij het omtoveren tot gastenverblijf, de originele wijnkelder behouden en het is dan ook mogelijk om deze te bezoeken en een proeverij te doen. In de omgeving zijn verschillende bodega’s te bezoeken waar u een rondleiding kunt krijgen en proeverijen kunt doen. Een bijzondere is de bodega van Marques de Riscal. Het wijnhuis is het oudste en één van de beste wijnhuizen. Het gebouw bedoeld om te verblijven is een ongekend architectonisch staaltje kunst. De architect Frank Gehry die ook het Guggenheim museum in Bilbao heeft ontworpen, heeft ook hier zijn creativiteit laten zien. Naast wijnervaringen zijn er ook tal van andere activiteiten te ondernemen, zoals kajakken, wandelen, fietsen en met een quad rondrijden. De charmante dorpjes in deze regio zijn zeker een bezoek waard en er liggen een paar befaamde golfbanen op korte afstand van Palacio Tondón.

Eten & Drinken

Lokale boeren leveren hun producten bij Palacio Tondon. Zo bent u verzekerd van de beste ingrediënten uit de regio. De chefs toveren deze ingrediënten om tot de meest heerlijke gerechten en deze worden bijgestaan door de excellente wijnen van de eigen wijngaarden.