De optelsom van design, sfeer en service te midden van het regenwoud is uniek te noemen.

Een klein stukje buiten Ubud, maar toch ver genoeg van de bewoonde wereld, staan zo'n 22 tenten verscholen in het regenwoud tegen de steile oeverhelling van een rivier. Het idee is dat de wijze waarop de V.O.C. handelaren reisden hier nagebootst wordt. De tenten zijn zo'n 170 m2 (dat is fors) groot en compleet met hutkoffers, badkuip, een toilettroon en een antiek bed. Bovendien heeft elke tent een ander inrichtingsthema.

De optelsom is uniek

Voor de aansluiting met het heden en het doel hebben ze ook een klein privé zwembadje. Het geheel doet nogal kakofonisch aan, de stijl is wat men eclectisch noemt. Toch is de optelsom van design, sfeer en service te midden van het regenwoud uniek te noemen. 

Faciliteiten

Centraal gelegen in het kampement is er geheel in dezelfde beeldtaal een Officer mess waar klokslag vijf wordt geborreld met alle andere tentbewoners en de staf. Hier naast is een openluchtbioscoop waar oude films getoond worden. Centraal ligt het algemene zwembad met uitzicht op de vallei. Twee restaurants, een a la carte en de andere tempan yaki, allebei geheel op orde, maken het af. De tenten staan verspreid op een sterk geaccidenteerd terrein, u dient er goed ter been te zijn. Capella Ubud laat zien dat Bali, tegen de oprukkende mainstream in, steeds weer kan verrassen.

Vergelijkbare accommodaties in Indonesië