De ligging en de sfeer van dit hotel maken dat Hoshinoya Kyoto bestempeld wordt als 'de mooiste hideaway van Kyoto'

Het karakteristiek Japanse Hoshinoya Kyoto ligt schitterend aan de rivier in de heuvels van Arashiyama. Daar in de groene flanken van Kyoto staat een volwaardige exponent van Small Luxury Hotels of the World. Een tikkeltje afgelegen, niet voor iedereen weggelegd, maar juist daarom zo onweerstaanbaar aantrekkelijk. Beleef de cultuur, proef de keuken en geniet tussendoor van het uitzicht op de rivier en de omliggende natuur.

De ultieme Japan Experience

Hoshinoya is naar onze mening de belichaming van de ultieme Japan Experience. Dit Japanse resort is een klasse apart en doordrenkt met een eigentijdse stijl, ervaart u hier de ultieme Japanse gastvrijheid. U vaart met een privé hinoki (Japanse boot van cederhout) naar deze pittoreske oase, de mooiste schuilplaats van Kyoto. Dit neemt niet weg dat het juist daarom een prima vertrekpunt is voor een verkenning van Kyoto. 

Tal van activiteiten

In de directe omgeving staan tal van activiteiten op het programma. Bijvoorbeeld een riksjatocht door Arashiyama en Sagano, een spirituele ceremonie in een zentempel. Een officiële theeceremonie bijwonen kan ook, net als een boottocht over de rivier met een lunch onder de kersenbloesems. Een laatste specialiteit van het hotel is het tweedaagse wellnessprogramma met medicinale Chinese kruiden. 

Dit resort heeft uitsluitend Japans gestileerde kamers en suites, waarvan de futon-matrassen dusdanig hoog zijn, dat ze het comfort geven van een volwaardig bed. De gemene delers zijn de ruimtelijkheid en de gedecideerde inrichting met donker hout in de vloer en de traditionele Japanse schuifdeuren. Zodra de schuifdeuren opengaan kijkt u uit over het weelderige groen naast de rivier. Tsukihashi Twin is een aanrader. Die ligt op de hoek van het resort en heeft daarmee het mooiste uitzicht. De overtreffende trap is er ook: de Tsukihashi Maisonette die bestaat uit twee verdiepingen en twee woonkamers, waarvan één met een panorama uitzicht.

Het beste van de authentieke Japanse keuken

Chefkok Ichiro Kubota maakt dagelijks een keuze uit het beste van de authentieke Japanse keuken! Volgens tradities die heel ver teruggaan in de tijd. Met het gebruik van pure ingrediënten en smaakmakers uit Kyoto ontstaat een interessant smakenpalet. Naast a la carte maaltijden serveert de keuken ook een Kaiseki veel gangendiner. De eetzaal kent een originele inrichting: de gasten eten samen aan een lange tafel en zitten daarbij op tatamimatten. 

Tripadvisor over Hoshinoya Kyoto