Hier heeft u gegarandeerd het beste uitzicht op de prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen

Bij Angama Mara, gelegen op een heuvel in de Great Rift Valley en uitkijkend over de vlaktes van de Maasai Mara, draait alles om het betoverende uitzicht. De lodge biedt een safari ervaring met luxe van het hoogste niveau; tenten met glazen wanden, een uitstekende keuken en warme gastvrijheid.

Locatie, locatie, locatie

De locatie van Angama Mara, op de plek waar scènes uit de film 'Out of Africa' werden gefilmd, biedt het beste uitzicht op de prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen waarmee elke dag begint en eindigt. De lodge is zo ontworpen dat elk moment, van eten tot slapen tot aan sporten, wordt beleefd met het zicht op de vlaktes van de Maasai Mara. De lodge heeft een eigen landingsbaan op slechts 10 minuten rijden en is bereikbaar met een vlucht van een uur vanaf de luchthaven Wilson in Nairobi.

Elegantie in de bush

Angama Mara zorgt voor een moderne elegantie in de Afrikaanse bush. Het kamp beschikt over 30 tenten, verdeeld over twee kampen. De tenten hebben een glazen voorkant, gepolijste houten vloeren en een grote veranda met schommelstoelen. De tenten liggen verspreid over de helling, wat zorgt voor een weids uitzicht.

Out of Africa

De architectonisch indrukwekkende algemene ruimtes van Angama Mara zijn geïnspireerd door Nairobi's Muthaiga Club, gebouwd in 1917 en beroemd geworden door de film 'Out of Africa'. Op mooie dagen vindt alles buiten plaats op de grote veranda en tijdens de soms korte maar dramatische regen- en onweersbuien waar de Mara bekend om staat, kunt u veilig binnen achter de grote glazen wanden het spektakel aanschouwen.

Tussen de twee kampen van Angama Mara bevindt zich het gemeenschappelijke paviljoen. Via een wandelpad is het paviljoen vanuit beide kampen gemakkelijk te bereiken. Hier liggen het grote zwembad, de fitnessruimte en een safari shop.

Bijzondere maaltijden

Angama Mara serveert een uitstekend internationaal menu en fijne Zuid-Afrikaanse wijnen. De chefs gebruiken alleen de beste en verse ingrediënten, veelal uit de omgeving van de lodge. Een belangrijk aspect is niet alleen de kwaliteit van het voedsel, maar ook waar dit genuttigd wordt. Daarom wordt er telkens een bijzondere locatie gekozen; een diner voor twee bij kaarslicht, een barbecue in de bush of een picknick op de uitgestrekte vlaktes.

Erop uit

Angama Mara biedt een ruime keuze aan activiteiten. Een safari per luchtballon, wandelen aan de rand van de Great Rift Valley, op zoek naar het grote wild tijdens een game drive of een bezoek aan een Maasai-familie zijn slechts enkele avonturen die worden aangeboden.