Hemingway revisited; dit is zonder twijfel een van de meest stijlvolle safarikampen van Kenia

De heuvelachtige en uitgestrekte landschappen van de Masai Mara, bewandeld door ontelbaar veel diersoorten, vormen het toonbeeld van een echt safariland. Hier ligt het intieme Bateleur Camp. Met maar negen tenten is dit camp van onze partner &Beyond bijzonder kleinschalig, maar het is vooral de sfeer die zorgt voor een pure safaribeleving ver van de massa. Het camp ademt een jaren '20-'30 sfeer en is daarmee een perfecte keuze wanneer u op zoek bent naar een klassieke safaribeleving. 

Van de gebaande paden

Bateleur Camp ligt in een privéconcessie van de Masai Mara, een van de mooiste plekjes binnen het uitgestrekte reservaat en uiteraard veel rustiger dan de populaire delen. Gezien de schitterende landschappen en het rijke wildleven is het niet vreemd dat hier dichtbij de film 'Out in Africa' gefilmd is. Van juli tot oktober vindt u hier het meeste wild. Het open grasland lokt dan tienduizenden gnoes die vanuit de Serengeti in Tanzania de Mararivier oversteken. Een indrukwekkend een oorverdovend schouwspel dat een echte safariliefhebber minstens eens in zijn of haar leven gezien moet hebben! Maar er is natuurlijk meer. De Masai Mara vormt eveneens het leefgebied van vele vogelsoorten, olifanten, giraffes, leeuwen, buffels, nijlpaarden, luipaarden, jachtluipaarden en neushoorns. U ontmoet ze tijdens een gamedrive. Wilt u een stukje van de Masai cultuur proeven, dan kunt u samen met uw gids op bezoek bij een van de dorpjes in de buurt. 

Ballonvaart

Het maken van een ballonvaart over de Masai Mara is voor velen een droom die uitkomt; een 'once in a lifetime experience'. Hier kan het! Het mooiste moment om een ballonvaart te maken is 's ochtends heel vroeg. Terwijl er gas in de ballon wordt geblazen en u langzaam opstijgt, komt tegelijkertijd de zon op die de vlakte in een prachtige gouden gloed zet. Tot kilometers ver ziet u kuddes dieren zich voortbewegen en roofdieren die zich terugtrekken na een jachtige nacht. Evenzo bijzonder: de ballonvaart wordt afgesloten met een luxe champagne ontbijt. 

Stap terug in de tijd

Een stap terug doen in de tijd: dat is wat u in Bateleur Camp te wachten staat. Uw canvas safaritent heeft een klassieke inrichting. Een enorm houten hemelbed vormt het imposante middelpunt van de tent en wordt omringd met antiek meubilair zoals een Chesterfield sofa en een oude reiskoffer. Overdag geniet u vanaf uw veranda van prachtig uitzicht over de vlaktes van de Masai Mara. 's Nachts zijn het de geluiden van de bush die tot de verbeelding spreken. 

Aan tafel!

De dag begint hier niet met een ontbijt, maar met een eerste gamedrive. Wetende dat u na dit eerste avontuur een knorrende maag zult hebben, zorgt de crew hierna voor een voortreffelijk ontbijt. Ook de tweegangenlunch en het diner, inclusief een selectie aan Afrikaanse wijnen, zijn inclusief. U nuttigt de maaltijden in het gezelschap van de andere gasten in het camp; een mooie gelegenheid om uw ervaringen uit te wisselen. Heeft u echter meer behoefte aan wat tijd voor uzelf, dan is het voor de crew geen enkele probleem om voor u een privédiner te regelen. 

Tripadvisor over Bateleur Camp