Authentieke safaribeleving ver van de bewoonde wereld

Bij Elephant Pepper Camp betekent een safaribeleving meer dan het spotten van wild. Het camp staat ook voor één zijn met en respect hebben voor de natuur op alle mogelijke manieren. Het camp is vernoemd naar de bomen die de tenten omringen en beschermen en ligt in een beschermd natuurgebied grenzend aan de Masai Mara. In de weide omtrek is er geen enkel ander camp te vinden. Geniet hier van het spectaculaire wildleven én van de totale rust en het natuurschoon. 

Respect voor de natuur

Elephant Pepper Camp hecht veel waarde aan de bescherming van de natuur. Om deze reden zijn de tenten zo gebouwd dat zij op ieder moment afgebroken kunnen worden en daarbij geen afdruk in de natuur achterlaten. Bovendien wordt de grond gehuurd van de lokale gemeenschap, zodat ook de lokale inwoners meeprofiteren van de inkomsten uit het toerisme. Een fraai initiatief, waar wij bij Talisman alleen maar vierkant achter kunnen staan.

Nachtelijke geluiden

De acht tenten van Elephant Pepper Camp zijn ruim en licht. Eenvoud is hier de sleutel, maar dan wel op een elegante manier. De slaapkamer grenst aan een badkamer en een aparte kleedruimte. De canvas wanden van uw tent zijn de enige afscheiding tussen u en de wildernis. Tsjirpende krekels, het geritsel van bladeren en de brul van een leeuw ergens in de verte vormen vooral 's nachts een prachtig natuurconcert.   

Op gamedrive

De gamedrives vinden 's ochtends en 's avonds plaatst. Met een robuuste 4x4 gaat u op pad en maakt u een hele goede kans op het spotten van jachtgiganten als leeuwen, luipaarden en cheeta's. Bent u hier tijdens of na het regenseizoen, dan heeft u de grootste kans op het meemaken van een spectaculair kat-en-muis-spel tussen de roofdieren en de prooidieren. In deze periode is het gras hoog en sappig, wat veel herbivoren als olifanten, buffels, zebra's en impala's aantrekt; een gewilde prooi. Ter afwisseling kunt u hier ook wandelsafari's maken. Samen met een ervaren ranger gaat u te voet op zoek naar verse sporen van wild om ze vervolgens van heel dichtbij te kunnen aanschouwen. 

Anders dan anders

Uw verblijf is inclusief culinaire verzorging. U eet, samen met de andere gasten, in de hoofdtent of in de openlucht. En u verwacht het misschien niet, maar de keuken serveert alle denkbare specialiteiten uit de Italiaanse keuken, bereid met Keniaanse ingrediënten. Een originele combinatie, die bijzonder goed uitpakt. Heeft u zin in enkel een drankje of wilt u gewoon even relaxen, dan is de bar of de lounge een fijne plek. 

Tripadvisor over Elephant Pepper Camp