In Little Governors bent u één met de natuur. Het kan zomaar gebeuren dat er, meestal rond lunchtijd, een nieuwsgierige olifant een kijkje komt nemen in het kamp.

Little Governors Camp ligt in het centrale deel van Masai Mara, dat het decor vormde voor een van de BBC's meest bekende wilddocumentaires: Big Cat Diary. Dit deel van het wildpark was tijdens de koloniale periode exclusief toegankelijk voor Kenia's toenmalige gouverneurs en hun koninklijke gasten. De lodge ademt nog steeds de sfeer van een origineel jachtkamp, waar het wild vrij rond loopt. Uniek! 

Kleinschalig en intiem

Little Governors ligt verstopt in de schaduw van eeuwenoude vijgenbomen aan de oevers van de Mara rivier. De boot is dan ook het enige vervoersmiddels wat toegang biedt tot de lodge, gevolgd door een korte wandeling door het bos. Er zijn slechts 17 luxe safaritenten die alle in een sfeervolle Afrikaanse stijl zijn ingericht en vanaf de veranda uitzicht bieden op een natuurlijke waterhole. De lodge is niet omheind, waardoor het wild soms heel dichtbij komt. 's Avonds hoort u wellicht het geknor van de zwijntjes die tussen de tenten door lopen en verraden zwiepende takken en ritselend gras de aanwezigheid van een olifant of een nijlpaard. 

Rijden, wandelen en zweven

Uw verblijf staat in het teken van het ontdekken van de Masai Mara. Dat kan hier op veel manieren! Meerdere malen per dag vinden er gamedrives plaats, waarbij u op zoek gaat naar grote katachtigen als leeuwen, cheetah's en luipaarden, maar ook olifanten, buffels en impala's. Nog een stapje avontuurlijker is het ondernemen van een wandelsafari; een spannende onderneming omdat u echt sporen van het wild gaat volgen die u uiteindelijk bij de plek brengen waar het wild zich op dat moment bevindt. Niet inbegrepen, maar wel mogelijk en heel spectaculair: het maken van een ballonsafari boven de eindeloze vlaktes! 

Tripadvisor over Little Governors

Vergelijkbare accommodaties in Kenia