De Masai Mara is het bekendste park van Kenia.

Het heeft dan ook alles in huis voor een onvergetelijke safari. Een typisch Afrikaans landschap met uitgestrekte graslanden‚ acaciabossen‚ rivieren en moerassen. Dieren als olifanten‚ giraffen‚ gazellen‚ impala's‚ topi's‚ buffels en wildebeesten behoren tot de bewoners van het park. Daarnaast is dit het thuis van vele katachtigen. 

In januari, februari en maart zijn er over het algemeen veel minder toeristen in de Masai Mara. Dit zijn daarom de perfecte maanden om de wildernis voor uzelf te hebben. Er is veel wild, de regens veranderen het droge landschap in een groene oase. Door het korte, groene gras is het makkelijk om de roofdieren te spotten. Het zijn de perfecte maanden voor enthousiaste fotografen! 

Mara Nyika Camp ligt in de Naboisho Conservancy, een gebied van 50.000 hectare groot, grenzend aan de Masai Mara. Naboisho betekent 'samenkomen' in de Maa-taal van de lokale Maasai en het vertegenwoordigt de 500 lokale landeigenaren die samen de conservancy hebben opgezet. Dit model combineert het behoud van natuur en cultureel erfgoed met toerisme en het verbeteren van het bestaan van de lokale gemeenschappen. Met uw verblijf in Mara Nyika Camp ondersteunt u dan ook in het levensonderhoud van meer dan 500 Maasai-gezinnen en draagt u bovendien bij aan het behoud van dit unieke ecosysteem.

Mail Martine voor meer informatie over dit gebied. 

Verblijven in de Masai Mara