Als u maar één plek mocht kiezen en toch Namibië in al haar facetten zou willen beleven, dan zou Serra Cafema de eerste keus zijn

Serra Cafema ligt onder groene bomen aan de oevers van de Kunene rivier en is één van de meest afgelegen kampen in zuidelijk Afrika. Het kamp is gesitueerd in het extreem dunbevolkte noordwesten van Namibië, ver weg van de bewoonde wereld. U vindt hier ruimte, rust en ontspanning. 

Eén met de omgeving

Serra Cafema is onlangs helemaal vernieuwd en dat is te zien. Het kamp is comfortabel, up-to-date en modern, met frisse elementen. Natuurlijke materialen die het omringende landschap weerspiegelen zijn gebruikt bij de bouw van de lodge. De acht luxe chalets bevinden zich op verhoogde dekken en zijn gemaakt van hout, canvas en riet om zo een uniek kamp te creëren dat één is met de omgeving en de cultuur van het Himba-volk viert. De chalets zijn ruim en bieden uitzicht op de Kunene rivier en de wildernis van Angola. Alle kamers hebben een verzonken zithoek, binnen- en buitendouche en groot terras.

Het hoofdgedeelte van de lodge is rondom een vuurplaats gebouwd en biedt uitzicht op de Kunene rivier. Hier zijn verschillende fijne loungeplekken gecreëerd, waar u overdag geniet van het uitzicht en 's avonds van de heldere sterrenhemel.

Het land van de Himba's

Waar elders het verblijf vaak helemaal in het teken staat van de natuur, proeft u hier ook een stukje cultuur. U bevindt zich namelijk in het leefgebied van de Himba's, een volk dat letterlijk en figuurlijk ver van de Westerse maatschappij afstaat. Het is heel bijzonder om een bezoek te breng aan deze nomaden, die u graag verwelkomen in hun kamp.

Activiteiten in overvloed

Er zijn hier volop mogelijkheden voor activiteiten. Wandelen in valleien, vissen in kronkelende bergstromen, quadbiken door de zandduinen of simpelweg vanuit een hangmat genieten van de natuur om u heen. Hoogtepunt is natuurlijk ook weer het maken van een gamedrive en het zien van dieren. Springbokken en struisvogels zijn uitstekend aangepast aan de droogte in het gebied, krokodillen zwemmen in de Kunene rivier, gemsbokken zijn continu op zoek naar sappig gras en luipaarden leggen grote afstanden af om hun prooi te besluipen. 

En dan relaxen

Wanneer u terugkomt van een avontuurlijke excursie openbaart Serra Cafema zich als een oase. Een frisse duik in het zwembad of met een boek onderduiken op een van de loungeplekjes. Eerst nog een wijntje aan de bar en dan aan tafel voor een heerlijke maaltijd.

Tripadvisor over Serra Cafema Camp