Door: Monique van Holstein
Het Four Seasons ligt aan de zuidwestkant van Mahé en volgens locals op een hele goede plek want het was regelmatig dat het aan de oostkant regende en bij ons prachtig was.

 

Wij zijn blij dat we de keuze gemaakt hebben om in de meivakantie met ons gezin ( kids van 12 en 14) af te reizen naar de Seychellen. Er was niet heel veel keuze aan bestemmingen, maar op de Seychellen is iedereen gevaccineerd en dus word je daar met open armen ontvangen!  

De reis naar de Seychellen via Dubai verliep soepel en sloot goed aan. Bij aankomst op Mahé zijn wij direct doorgevlogen (in dertig minuten) naar Four Seasons Desroches voor vijf nachten. Dit resort ligt op een van de outer islands en is vergelijkbaar met de Malediven dus rust, sea all around, prachtige villa’s en overal naar toe kunnen fietsen wat zo heerlijk is op een eiland van vijftien kilometer in lengte. 

Ondanks dat Desroches wat afgelegen ligt, is het hier wel met recht een tropisch paradijs en is er genoeg te doen. De geweldige tortoises (landschildpadden) lopen er vrij rond, je kunt heerlijk het eiland rondfietsen, strandwandelingen maken en we hebben met een lokale gids een natuurwandeling gemaakt, watersporten en het snorkelen met de boot bij nog meer verlaten eilandjes was echt fantastisch. Daarnaast heeft het resort een prachtig groot zwembad en goede restaurants en is de zee heerlijk. Niet elk eiland heeft namelijk een strand waar kinderen maar ook ouderen makkelijk het water in kunnen. De zee kan behoorlijk trekken en er is een sterke eb en vloed dus dat is wel belangrijk bij het bepalen van naar welk eiland op de Seychellen je gaat. Gelukkig hielp Ingrid van Talisman ons bij het maken van de keuze!

Na zes dagen vlogen we terug naar Mahé waar we wederom voor de Four Seasons hebben gekozen. Het neusje van de zalm op Mahé. Prachtig gelegen villa’s in de rotsen en zo’n mooi zandstrand hadden wij nog niet gezien. Parelwit, zijdezacht zand in een prachtige baai. Je kunt al goed snorkelen vanaf het strand in de prachtige turquoise zee en de bedjes staan heerlijk onder de palmbomen. Veel watersport , lekker zwembad, goede beach bar en restaurant en gave golven in de zee om te bodyboarden. De spa en yoga zijn prachtig en er worden ook wandelingen georganiseerd wat heel mooi is. Vanwege de hoogteverschillen is het wel vooral met de buggy overal heen, dus geen fietsen hier, maar het uitzicht vanuit de kamers maakt dit ruimschoots goed.

Het weer op Mahé vonden wij iets aangenamer als op Desroches omdat daar iets meer verkoeling is van de bomen en Desroches een zandeiland is met hogere luchtvochtigheid. Let wel, op Mahé hebben we ook vanwege de heuvels meer buien gehad dan op Desroches. Dit is vaak in de avond pas of heel vroeg in de ochtend maar wel iets om rekening mee te houden. 

Het Four Seasons ligt aan de zuidwestkant van Mahé en volgens locals op een hele goede plek want het was regelmatig dat het aan de oostkant regende en bij ons prachtig was.  
Ondanks dat de Seychellen zich leent voor eilandhoppen vonden wij het verblijven op Mahé voor een week heel prettig omdat de andere eilanden zoals Praslin en la Digue heel makkelijk vanaf Mahé te bereiken zijn. Per heli om de hoek in tien minuten, per boot 45 min of per vliegtuig vanaf het vliegveld (kwartiertje) maar dan komt de tijd naar het vliegveld van zo’n veertig minuten er wel bij. Praslin is mooi voor het national park met de coco de mer bomen en de mooie rotsen en La Digue is eigenlijk best vergelijkbaar met Desroches en is leuk om rond te fietsen. Eilandhoppen is wel iets wat de Seychellen zo leuk en divers maakt en daardoor ook avontuurlijker en diverser dan bv Mauritius of Malediven waar we ook geweest zijn. Snorkelen is echt het mooiste op de outer islands maar het is wel prettig om op Mahé te zijn als je terugvliegt. De Emirates vlucht is om 23.55 en met een late check out kun je nog de hele dag genieten. 

Het was qua Corona maatregelen perfect, geen mondkapjes nodig voor de gasten (medewerkers wel) omdat alle restaurants binnen/ buiten zijn, iedereen in een eigen villa zit en je eigenlijk continu in de buitenlucht bent. Wel word je getemperatuurd bij binnenkomst van de restaurants maar dat is prima. De PCR test voor terug is goed georganiseerd dus het was zo de moeite waard en we zijn zo dankbaar dat we geweest zijn want zeker nu met Corona besef je weer dat reizen niet meer zo vanzelfsprekend is.   

Seychellen is met recht een tropisch paradijs met lieve mensen, schitterende natuur, oneindige vogelgeluiden, geweldige sterrenhemels en prachtige stranden een must visit!