Het prachtige pand waarin The Fullerton is gelegen ademt historie! Waren hier eens het postkantoor, luxe club en de Kamer van Koophandel in gevestigd, tegenwoordig verblijft u hier in stijl in hartje Singapore.

Dit hotel is één van Singapore's meesterwerken van eenvoud, comfort en elegantie. Het gebouw is in 1928 in neoklassieke stijl opgetrokken. Het was destijds Fort Fullerton, genoemd naar Sir Robert Fullerton, de eerste gouverneur van Singapore, met als doel de stad te beschermen. De plek was toen strategisch, aan de riviermonding en is dat nu nog steeds. Het hotel ligt namelijk in het hart van de stad, vlakbij de boat quay. Het combineert nostalgische elegantie met modern comfort. Met haar statige zuilen en monumentale elementen past het hotel perfect in het plaatje met de nabij gelegen City Hall en het Hooggerechtshof en vormt tegenwoordig één geheel met het nieuwe Fullerton Bay Hotel. Het hotel is in 2015 benoemd tot National Monument van Singapore.

In het hart van Singapore

The Fullerton ligt in hartje Singapore. Alles wat de moeite van een bezoek waard is (en van de diversiteit staat u versteld) vindt u op loopafstand. Daarbij horen zeker de theaters en bioscopen, maar ook 'shop till you drop' de grote winkelcentra. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de kunstbuurt en kies uit een van de vele restaurants die u tijdens een wandeling tegenkomt.

Rustiek en modern

In het zwembad en de Artisan Spa is het prettig bijkomen van de hectiek op straat. Van buitenaf is het nauwelijks zichtbaar, toch heeft The Fullerton 400 kamers. Voor alle geldt een rustieke inrichting met alle moderne voorzieningen. U krijgt als gast de keuze uit de verschillende uitzichten. Talisman geeft de voorkeur aan de Quay Rooms, daar kijkt u uit over de haven.

Oriëntaalse keuken

Het hotel heeft meerdere restaurants met diverse keukens. Het sfeervolle Town Restaurant heeft als surplus op een smakelijk diner een fraai uitzicht op de rivier. Het Chinese restaurant Jade serveert moderne specialiteiten uit de Oriëntaalse haute cuisine. Voor een smaakvolle Indiase curry en een afternoon tea reserveert u een tafel in The Courtyard. Tijdens de Italiaans getinte maaltijd in The Lighthouse is de enige afleiding het uitzicht over Singapores skyline. Naast de restaurants heeft het hotel twee gezellige bars waar het haast onvermijdelijk is om een keer de bekende Singapore Sling cocktail te proeven.

Tripadvisor over The Fullerton