The Raffles is een ongeëvenaard stadsicoon, grondlegger van de Singapore Sling en één van 's werelds meest legendarische hotels. Het is een eer om hier te mogen verblijven.

The Raffles vindt u op steenworp afstand van de plaats waar Sir Thomas Stamford Raffles voet aan land zette. Hij was de eerste Engelsman die zich hier wilde vestigen. Het in alle opzichten indrukwekkende koloniale gebouw ligt in het centrum van de stad. Het hotel is een van de iconen opgericht door de Sarkies broers, net als het Eastern Oriental in Penang en The Strand in Rangoon. Mooie beelden uit een verleden komen tot leven zodra u over de drempel stapt van dit statige hotel. Oude houten vloeren, origineel onverwoestbaar koloniaal meubilair. Zelfs de tapijten zijn minutieus gerestaureerd en verhalen van een rijke historie. Aan de wanden hangen de portretten van beroemdheden die hier ooit de nacht hebben doorgebracht. De fotogalerij levert het panklare bewijs dat The Raffles geen niemendalletje is.

Metropool

Singapore is een echte wereldstad, maar dan een op een klein oppervlak. Alle bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar. Dat is een van de aspecten waarom Singapore geschikt is voor elk type reiziger. Voor de een vanwege de koloniale architectuur, voor de ander om de kunstgaleries en voor de derde voor de fantastische winkelcentra. Daar bovenop zijn ook de minder bekende wijken als het kleurrijke Little India absoluut bezienswaardig. De mix van verschillende culturen kleurt de stadstaat. Dat bij een hotel van deze signatuur de mogelijkheid bestaat om te ontspannen in een zwembad, sauna of spa, spreekt voor zich.

Overtreffende trap

Sir Thomas Stamford Raffles (stichter van Singapore) mag trots zijn dat dit hotel zijn naam draagt. Het aanbod voor gasten bestaat alleen uit ruime luxe suites. Ook daar is de karakteristieke koloniale stijl tot in het kleinste detail zichtbaar. Vanuit de kamers hebben de gasten uitzicht op de binnenplaats of de tuin. De overtreffende trap van The Raffles zijn de Personality Suites of de topluxe Presidential Suites.

Grondlegger van de Singapore Sling

Gasten hebben de keuze uit meerdere fantastische eetgelegenheden met gerechten uit alle wereldkeukens. Het gerucht gaat dat de Long bar de bakermat is van de legendarische Singapore Sling cocktail. De high tea in The Tiffin Room is precies zoals het volgens de traditie hoort te zijn.

Tripadvisor over Raffles Hotel Singapore