Door: Vietnam reizigers
Een waar compliment voor de gidsen. Ze openden deuren voor ons die we alleen nooit ontdekt hadden van eten tot drinken tot plaatsen tot contacten met mensen.

Beste Evelyn, Beste Talisman,

Wij zijn weer terug thuis! Onze reis was fantastisch van begin tot eind.

Het begon al bij aankomst op de luchthaven van Hanoi waar een gids ons stond op te wachten en ons tijdens de rit naar het Sofitel Legend Metropole Hotel de beginselen van een verblijf in Hanoi bijbracht, bv. de straat oversteken.

Onze fietstocht was een openbaring, meer tijd om dingen te zien en in je op te nemen dan met een auto. De streetfood tour met Mr. Hoyer was op het juiste ogenblik gepland omdat hij ons dingen liet zien en proeven waardoor de Vietnamese keuken niet langer iets had van "durven we dat wel te eten of te drinken?".

Ha Giang is een van de plaatsen die onze reis MEER dan bijzonder heeft gemaakt. De gids, de wandeltochten door de natuur, het contact met de lokale bevolking met wie we lunchten, "happy water" dronken, lachten en met handen en voeten praatten.

Halong Bay was mooi maar vergeleken bij het vorige erg commercieel. Toch was ons verblik op de Violet een bijzondere ervaring. De keuze om toch maar 1 nacht te blijven was de goede.

Dan het "neusje van de zalm" The Nam Hai! Een oord om super de luxe te relaxen, al het voorgaande te laten bezinken en overdenken en mocht je alsnog zin hebben in de hussle en bussle van Vietnam ga je naar het bijzondere stadje Hoi An dat een bezoek meer dan de moeite waard is. Dat Evelyn ons aanraadde om de Pool Villa te nemen hebben we ieder dag ten volle gewaardeerd. Het maakte ons verblijf waarlijk paradijselijk!

Misschien een beetje uitgebreid, maar dat kan niet anders met zoiets bijzonders.

Even over de gidsen: een waar compliment van begin tot eind. Ze openden deuren voor ons die we alleen nooit ontdekt hadden van eten tot drinken tot plaatsen tot contacten met mensen. Ze waren totaal bezorgd over ons welzijn. Zelfs met mijn allergie probleem werd rekening gehouden en mij gevraagd of ik een of ander wel of niet mocht eten.

Toch hebben we een kleine opmerking, niet om te klagen maar meer om aan te geven: De plaatselijke gidsen verwachten een tip van 10 US Dollar per persoon per dag. Dit is vinden wij toch wel belangrijk om vooraf te weten en niet te moeten ondervinden.

Verder staat een ding als een paal boven water: Dergelijke reizen plannen wij uitsluitend nog via Talisman!

Een hartelijke groet voor jullie als groep en een bijzondere voor Evelyn.

Oh ja, nog zeer dank u wel voor de wijn! Een verrassing!

Vietnam reizigers, april 2016