Door: Erik en Ellen de Koning
Gezellig met z'n tweeën op vakantie maar dan wel het gemak dat je overal wordt gehaald en gebracht.

We begonnen onze reis in het noorden van Vietnam. Hanoi is een leuke stad met een mooie oude wijk en waar vele groepjes mensen op straat zitten die gezellig met elkaar aan het eten zijn. Verder moet je er wel erg uitkijken met oversteken want de scooters komen echt overal vandaan, maar dat went vanzelf.

Na een paar heerlijke dagen in Hanoi zijn we met de nachttrein naar het bergdorpje Sapa gereden. Goed slapen doe je niet maar het is wel een hele ervaring. Bij aankomst stond de gids met haar bolhoedje al naar ons te zwaaien, een leuke jonge meid die erg veel over de omgeving kon vertellen. Ze bracht ons naar de bergen met een prachtige waterval, mooie uitzichten, leuke lokale markt en verder hebben we een heerlijke wandeling gemaakt waarbij we lokale dorpjes hebben bezocht waar erg weinig toeristen kwamen. Op de markt kwamen de lokale stammen inkopen doen en de vrouwen droegen manden op hun rug om alle boodschappen in te doen. Het was ook schattig om te zien hoe de baby’s werden meegenomen.

Na een treinreis terug richting Hanoi zijn we naar het prachtige Halong Bay gereden. Een overnachting op een boot is een hele belevenis. Leuke sfeer en prachtige omgeving. Het is niet voor niets opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Daarna vlogen we naar het midden van Vietnam en kwamen aan in Hue. Talisman had voor ons een uitstekend Art Deco Hotel gereserveerd. De volgende dag was er een fietstocht georganiseerd. Eerst was het een sport om veilig over te steken in de stad maar dat leer je snel. We reden langs prachtige paleizen en tempels, namen een boot over de Perfume river en reden daarna weer over het platteland tussen de rijstvelden. Dit was een fantastische tocht.

Na een paar uur rijden via een mooie bergpas kwamen we aan in Hoi An. Toeristisch plaatsje maar erg gezellig. We zaten hier in een fantastisch hotel The Nam Hai, dus hebben overdag heerlijk genoten van het hotel en ’s avonds zijn we het plaatsje ingegaan. Veel goede restaurants en verder is het bezoek aan een kleermaker een’ must’.

Na een uurtje vliegen kwamen we aan in Ho Chi Minh. Hier hebben we genoten van de Vespa tour. Lekker achterop zitten met ene kokosnoot in je handen en de jongens reden kris kras overal doorheen. Hierdoor hebben we alle hoogtepunten van de stad goed kunnen bekijken.

Na dit bezoek zijn we een dag en nacht gaan varen op de Mekong River. Een prachtige privé boot en we zaten heerlijk op het dek de bedrijvigheid langs de rivier te bekijken. Uitstekend gegeten aan boord en ’s avonds zijn we nog een plaatsje ingegaan. Om uiteindelijk alle indrukken te verwerken zijn we nog een paar dagen lekker gaan relaxen op het eiland Con Dao.

Wat hebben we toch een onvergetelijke en zorgeloze vakantie gehad in Vietnam.

Alles was tot in de puntjes verzorgd en precies zoals wij het wilden hebben.

Gezellig met z'n tweeën op vakantie maar dan wel het gemak dat je overal wordt gehaald en gebracht.

Tevens hebben we originele excursies gedaan met uitstekende gidsen wat we lokaal nooit hadden kunnen organiseren.

Onze complimenten voor de creatieve Talisman!

Erik & Ellen de Koning

Items uit dit reisverslag