Door: Familie Desschans
De foodtour met Chef Ai was een zeer culinaire ervaring, ze stelde ons meteen op ons gemak tussen de lokale bevolking en maakte ons wegwijs doorheen het stadslabyrint van Hanoi.

Beste Evelyn,

Eerst en vooral wil ik u bedanken voor het ineen steken van deze leerrijke en prachtige rondreis naar Vietnam. We hebben er allemaal diep van genoten, alles verliep heel vlot.

Ons verblijf in Sofitel Metropole in Hanoi was tot in de puntjes af. Prachtige Franse Koloniale sfeer in het hotel en personeel was super vriendelijk. De kamers waren ook zeer mooi ingericht en het ontbijt was heerlijk! Dit hotel is zeker een 9 op 10 waard.

Ook de lokale agent was zeer vlot en super enthousiast. De foodtour met Chef Ai was een zeer culinaire ervaring, ze stelde ons meteen op ons gemak tussen de lokale bevolking en maakte ons wegwijs doorheen het stadslabyrint van Hanoi.

De fietstocht door het landelijke leven in Hanoi vonden we allemaal de moeite waard. Zoals u had vermeld, je kwam echter niemand tegen van fietsende toeristen. Dit was een topper van onze reis. We hebben prachtige landschappen ontdekt en het was een leuke ervaring met de lokale bevolking. Op het einde van de fietstocht werden we verrast door een heerlijke lunch bij de familie van de gids. Ook een extra duim voor de gids, hij was zorgzaam, vriendelijk, gastvrij en hij had een prachtige tour uitgestippeld voor ons allen, 10/10 hiervoor!

De Ginger Cruise in Lan Ha Bay was een topbeleving. De cruise was heel mooi gedecoreerd, prachtige en ruime kamers en het uitzicht was adembenemend. De lunch, diner en ontbijt was dik in orde. De actieve fietstocht in Cat Ba... daar hadden we iets meer van verwacht, de stop bij de lokale bevolking was een beetje te toeristisch. Ook de fietsen waren niet zo optimaal voor op-en afhellingen. (Tip: mountainbikes i.p.v stadsfietsen)

Ons verblijf in Naman Retreat was fantastisch. Dit hotel is een ideaal hotel om te ontspannen en tot rust te komen. Beste SPA-beleving ooit gehad, iedere dag 50min gratis behandeling/pp was echt wel een meerwaarde.

Hoi An, wat een levendig en prachtig dorp ! Al deze leuke lantaarns in de straatjes. Wel wat toeristisch ‘ s avonds, maar zeker een aanrader om te bezoeken. Da Nang hebben we niet meer bezocht.

De Four Seasons The Nam Hai, was echt wel het neusje van de zalm. De architectuur van het hotel en interieur was schitterend, geen woorden voor. Prachtige beachvilla’s met alles erop en eraan. Absolute aanrader, 10/10 voor dit resort!

Onze laatste bestemming naar Ho Chi Minh was ook een heel leuke ervaring. De Cu Chi Tunnels brachten ons tot de werkelijkheid van de wreedheden van de Vietnamese Oorlog. De Mekong Delta was ook spectaculair en het bezoek aan de popcorn en kokosfabriek was heel tof. De Vespatour was zeker een must-do, wij vonden 3 uur meer dan voldoende i.p.v 4 uur. We hebben deze tocht een uurtje ingekort om ons meer op het gemak te stellen door checkout van de kamer. Hotel des Arts was ook een geweldig hotel, leuke rooftop en heerlijke restaurants.

Alvast raad ik jullie programma aan iedereen aan. We zijn uiterst tevreden van jullie voorgestelde reis en organisatie. Nogmaals, hartelijk dank hiervoor!  

Met vriendelijke groetjes,
Familie Desschans