Door: Vietnam reizigers
De combinatie van activiteiten, excursies en relaxtijd was voor ons gezin ideaal!

Hoi Ronda,

Nu we weer in NL geaard zijn, is het tijd om onze bevindingen met jou te delen. Wat een fantastische reis heb je voor ons verzorgd! Van A tot Z was het allemaal precies in de roos. De combinatie van activiteiten, excursies en relaxtijd was voor ons gezin ideaal. Vietnam biedt zoveel, niet alleen de prachtige natuur, de interessante steden, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen maken het tot een geweldige vakantiebestemming, maar zeker ook de recente geschiedenis van Vietnam geven een bezoek extra lading. We hebben heel veel geleerd van onze gidsen, met wie we soms ook heel persoonlijke gesprekken hebben gevoerd over de oorlog, het communisme, de corruptheid en hun privé situatie.

Even op een rijtje:

Hanoi: Perfect hotel (Hotel de L'Opera Hanoi), super locatie. Gids en chauffeur uitstekend. Fietsexcursie was heel leuk, fietsgids (een ander dan onze exo- gids) was alleen een dramkont die het erg moeilijk vond dat wij het programma wat wilden inkorten gezien onze jetlag (12 uur op Minsk vastgestaan..). Dit hebben we later ook kenbaar gemaakt aan onze Exo-gids. Het was nl echt irritant!

Streetfood tour met Daniel daarentegen was geweldig en erg leerzaam en lekker.

Halong Bay: in een woord prachtig! En wat een ervaring zo met zijn vijven op een jonk. Het eten was trouwens fantastisch en werd heel bijzonder gepresenteerd en opgediend.

Phong Na: Heel leuke, charmante lodge, weer een hele goede en deskundige gids, prima chauffeur. Prachtige natuur, spectaculaire grotten. Fietsexcursie was ook leuk, maar t was zoooo warm dat we die wat ingekort hebben. Onze EXO-gids was zeer flexibel en wist het programma zo aan te passen dat het precies op onze behoeften aansloot. Het bezoek aan de DMZ en de tunnels was indrukwekkend. Onze gids kon ons heel veel vertellen en was zeer goed onderlegd.

Hue: Heeeerlijk hotel (La Residence Hotel & Spa), we kregen zelfs een upgrade! Ongelooflijk prettige staff en zeer goede service. Locatie is echt prachtig. Hue vonden we een zeer bijzondere stad met prachtige bezienswaardigheden. Goede en leuke restaurants, gemoedelijke sfeer. Onze gids in Hue noemden we 'de kleine generaal'…. Laat ik het zo zeggen, we waren blij dat hij ons in de Nam Hai afzette…

The Nam Hai: geen woorden voor….. Zo mooi, decadent, heerlijk…. eerste dagen met open mond rondgelopen. Kortom, superlocatie! En ook Hoi An is heel erg leuk om te bezoeken. We hebben zeven dagen super de luxe vakantie gevierd, lekker geluierd, gezwommen, langs het strand gelopen, getennist (warm!), gefitnest, heerlijk gegeten, gelezen…. En heel veel dank nog voor de verjaardagsattentie! We hebben samen een heerlijke, romantische middag in de Spa doorgebracht. Was erg bijzonder!

Saigon: Stad is erg leuk. Hotel Caravelle is mooi, maar naar mijn smaak wat sfeerloos en nogal business gericht. De Saigon bar daarentegen maakt alles goed. Geweldige avonden gehad met cocktails, live music, naderend onweer en prachtige uitzicht. Onze gids was zeer voorkomend, attent en erg professioneel. Ook fijn gezelschap.

De Vespa tour was natuurlijk een groot succes. Wat spannend is dat en wat hebben we mooie en interessante dingen gezien. Inderdaad een aanrader! Af en toe ogen dicht als je een kruispunt nadert. Wij hebben zelf het War Museum nog bezocht en 's avonds een bruisende night market. Maar ook gewoon rondstruinen is al erg leuk.

Mekong Delta: een geweldige afsluiter, prachtige boot, leuke excursie, mooie fietstocht, heerlijk eten, prima service. Onze exo-gids bracht ons naar Saigon terug, regelde snel nog een leuke lunchlocatie en verraste ons met een prachtig vietnamees folk-lied dat hij vol overgave in de auto ten gehore bracht.

Kortom, een vlekkeloze reis waar alles klopte en die helemaal aan onze verwachtingen voldeed. Jullie hebben een zeer goede partner in Exo Travel gevonden. De gidsen en chauffeurs waren allemaal zeer punctueel en zorgzaam. De afwisseling van activiteiten met 'chill' momenten maakte het voor onze zoons ook tot een perfecte reis. Veel dank daarvoor en we kunnen gelukkig nog lang nagenieten middels de vele foto's en filmpjes die we gemaakt hebben!

Tot een volgende keer!