Echte luxe zit in de details, en hierin blinkt Singita Lebombo Lodge uit. Voor een sublieme bushervaring hoeft u alleen maar het bed van uw luxe loft uit te komen, waarvan de ruige architectuur geïnspireerd is op een adelaarsnest.

Singita Lebombo Lodge ligt in een privé concessie aan de Nwanetsirivier, ten zuidoosten van het Kruger National Park, een van de mooiste reservaten ter wereld. Dit exclusieve privé reservaat van 13.000 hectare heeft de grootste wildconcentratie van het Kruger National Park. De superluxe lodge ligt tegen de flank van de Lebombo Mountains met een schitterend uitzicht over een eindeloze savanne. Deze wildernis is de verblijfplaats van groepen majestueuze leeuwen, luipaarden die rusten in de bomen, olifanten in de rivier en illustere wilde honden. 

Savanne met uitzicht

De mooiste momenten in het leven zijn die gebeurtenissen die zich vastetsen in het geheugen. Singita Lebombo Lodge verstaat de kunst om die onvergetelijke momenten te creeren en u het ritme van de Afrikaanse bush te laten ondergaan. De ruige architectuur die opgaat in de adembenemende omgeving, het elegante, superluxe interieur, de persoonlijke service, de professionele gidsen en trackers en de culinaire hoogtepunten, zijn ongeëvenaard. Maar vooral: het verstilde moment in de savanne met uitzicht op het wild bij de rivier, de ontmoeting met het luipaard verscholen in een boom, de jachtige antilopen, beducht voor elk gevaar. Al uw zintuigen worden hier wakker geschud zodat u optimaal geniet van de omringende schoonheid. 

Mountainbiken

Uw dag begint en eindigt met een game drive in een 4x4 Land Rover door het wildpark. Geen twee game drives zijn hier hetzelfde; de ervaren gidsen en trackers hebben een indrukwekkende kennis van het gebied en het wild en zijn begenadigde vertellers. U ziet onder meer olifanten, luipaarden, leeuwen, witte en zwarte neushoorns, buffels, nijlpaarden, giraffen en talloze vogelsoorten. Samen met uw gids kunt u de wilde dieren en de prachtige planten van heel dichtbij zien tijdens een wandelsafari. U kunt mountainbiken, sterrenkijken, boogschieten, de mooiste Afrikaanse souvenirs en safarikleding kopen in Singita Boutique & Gallery en de Singita Kookschool bezoeken. Aan het einde van de dag zijn het zwembad, de spa en de gym heerlijke plekken om te ontspannen. Of u geniet op de veranda van uw heerlijke lodge van een koel drankje en de sprookjesachtige zonsondergang. 

Glazen pui

De vijftien unieke suites liggen als adelaarsnesten tegen de flank van de Lebombo Mountains. Door de glazen pui heeft u een schitterend uitzicht over een eindeloze savanne. Hier zweeft u tussen hemel en aarde. Het binnenvallende licht wordt gefilterd met losjes aangebrachte twijgen van de Eucalyptus Grandisboom. Het zen-moderne interieur, met gebruik van veel natuurlijke materialen; strak klassieke luxe in optimaal comfort. Daarnaast is er een villa die een uitdagende extensie is van de lodge. Twee suites met ieder een eigen zwembad die gelinkt een hele exclusieve locatie vormen. Met een volledige staf een eigen open keuken en een eigen boma de uitgelezen verblijfsplek voor families en gezelschappen. 

'Pluk de dag'

Overigens kunnen de suite en de rest van de lodge gemakkelijk worden ontmanteld. De concessie voor dit natuurgebied loopt twintig jaar en alles is opgezet vanuit de gedachte de natuur zo weinig mogelijk aan te tasten en om binnen enkele weken de plek leeg voor een andere aanbieder te kunnen opleveren. Deze vanzelfsprekende vergankelijkheid nodigt extra uit tot een 'pluk de dag' verblijf in deze misschien wel mooiste lodge van Afrika. Uitmuntende service Singita Lebombo Lodge maakt deel uit van de gerenommeerde Relais & Chateaux groep; altijd een garantie voor een enthousiaste, uitmuntende service en een originele, geraffineerde keuken. Het culinaire aspect is een belangrijk onderdeel van uw beleving; de geurige kop koffie voor de eerste gamedrive, de geraffineerde afternoon tea en het feestelijke diner. Steeds een bijzondere combinatie van een moderne fusion keuken met een sterk Afrikaanse grondslag. Singita beschikt daarnaast over een van de beste wijncollecties van Afrika met maar liefst 20.000 flessen in de heel bijzondere wijnkelder. In de grote lounge, de bibliotheek of in de bar van de gezamenlijke lodge geniet u van een aperitief en uw gezelschap. Als de kunst van het leven eruit bestaat om van elke dag opnieuw iets bijzonders te maken, dan wordt dat u bij Singita Lebombo wel erg gemakkelijk gemaakt. Het enige nadeel is dat u van deze plek ook weer afscheid zult moeten nemen.

Tripadvisor over Singita Lebombo Lodge