Vooral veel zeldzame vogels treft u hier aan in de Makuleke concessie

Midden in de wildernis van de Makuleke concessie ligt The Outpost, een van de meest exclusieve lodges in dit unieke gebied. In een bijzondere hoek van het Kruger Nationaal Park ligt dit sfeervolle resort waarbij u van het terras uitkijkt over de Luvuvhu rivier. Deze kleinschalige accommodatie ligt tegen een heuvelwand aangebouwd wat een indrukwekkend vergezicht oplevert. In de pure wildernis van de Makuleke concessie ziet u veel wild en voor de ervaren natuurliefhebber is dit gebied nog eens extra speciaal, want hier leven dieren die op maar weinig andere plekken voorkomen. 

Echte wildernis

Natuurlijk staat uw verblijf in het teken van de pure wildernis. De Makuleke concessie in het Kruger Park is een van de weinige echte wildernissen van Zuid-Afrika. Het gebied beslaat een oppervlakte van maar liefst 24.000 hectare met indrukwekkende bergkloven en bossen vol 'fever trees', waarvan men vroeger dacht dat deze bomen malaria veroorzaakten. Tijdens gamedrives door de concessie ziet u veel wild. Er komen grote kuddes olifanten en buffels voor, maar ook leeuwen, luipaarden, cheeta's, wilde honden, nijlpaarden, krokodillen en diverse soorten antilopen. Het open terrein van de Luvuvhu-rivier is geschikt voor cheeta's en wilde honden die proberen een nyala of impala te verschalken. Kijkt u vooral ook naar de lucht, dit is het gebied om Afrika's grootste arend te spotten. Nabij Crook's Corner (waar Zuid-Afrika, Zimbabwe en Mozambique samenkomen) leeft veel gevarieerd wild. Na een fantastische dag te hebben doorgebracht in deze waanzinnig mooie omgeving kunt u tot rust komen aan het zwembad. Of geniet in de privacy van uw eigen suite van een van de verkwikkende behandeling van het spa-menu.

'Less is more'

Er zijn slechts twaalf buitengewoon luxe suites, alle prachtig ingericht met een enorm hemelbed, canvasschermen die opgeschoven kunnen worden zodat u letterlijk één bent met de natuur en een hele luxe badkamer waar u vanuit het bad van de schitterende omgeving kunt genieten. De brede veranda's geven de suites een open gevoel waarbij buiten letterlijk naar binnen komt. Er is veel ruimte gecreëerd wat veel licht geeft en waarbij uw privacy tevens volledig gewaarborgd blijft. Deze 'less is more' formule is goed toegepast. De moderne bouwstijl is uniek en de verblijven liggen over een teakhouten wandeldeck van wel een halve kilometer lang ruim uiteen. 

Ragfijne klamboe en adembenemend uitzicht

The Outpost integreert futuristische subtiliteit met de ruige Afrikaanse wildernis en geeft een nieuwe betekenis aan safariaccommodatie in de suites van dit landgoed. Alle ruimtes zijn uit rots en aarde gehouwen en de muren bestaan uit canvasschermen die teruggetrokken kunnen worden. Hierdoor kunt u genieten van een panoramisch uitzicht waarbij de enige barrière tussen u en de wildernis dunne leidingen en een ragfijne klamboe zijn. Door dit ruimtelijke concept voelen gasten zich hier extra dicht bij de natuur. U heeft een stijlvolle slaapkamer en badkamer en elke kamer is bovendien voorzien van een privé terras met elk een adembenemend uitzicht. 

Diner onder de sterrenhemel

Ondanks de afgelegen ligging ontbreekt het u hier aan niets wat betreft de culinaire verzorging. Inspiratie voor gerechten wordt geput uit de directe omgeving. Geniet van heerlijke specialiteiten uit de Afrikaanse keuken, vergezeld door de beste Zuid-Afrikaanse wijn, waaronder uitstekende Sauvignon Blanc geproduceerd door de eigenaar van de lodge zelf! Niet alleen het eten is fantastisch, ook de setting waarin u de maaltijd nuttigt is bijzonder en sfeervol. De overdekte eetzaal biedt fenomenaal uitzicht over de Luvuvhu riviervallei en de lunch wordt vaak midden in de bush geserveerd. Het diner vindt veelal plaats op de veranda bij het zwembad, waar u onder de heldere sterrenhemel geniet van een verrukkelijke maaltijd.

Tripadvisor over The Outpost