De gelukcombinatie van koloniale charme, perfecte service, de groene setting en ook nog eens aan de kust. Volmaakt, en dan echt zonder enig voorbehoud.

The Oyster Box ligt in de kustplaats Umhlanga Rocks ten noorden van Durban en biedt uitzicht over de Indische Oceaan. Het is een prettig hotel om als uitvalsbasis te gebruiken voor het verkennen van de omgeving. De locatie zelf is al een hotel vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw maar kent zijn oorsprong in 1869 wanneer het een belangrijke landmark is voor langsvarende schepen. De markante rood en witte vuurtoren geeft het nautische verleden vandaag de dag nog steeds een gezicht. 

Eigen hotelbioscoop

Vanaf The Oyster Box bent u zó in het centrum van Durban, maar ook de binnenlanden van KwaZulu Natal kunt u gemakkelijk bereiken. De roemruchte geschiedenis van Zululand waar de Zulu's een strijd voerden tegen het goed uitgeruste leger van de Voortrekkers steekt schril af tegen de sprookjesachtige omgeving van vandaag. Daarnaast is dit hotel ook zeer geschikt om juist niet op verkenning te gaan en te genieten van een massage, een film te bekijken in de eigen 24 seats bioscoop of te gaan zwemmen in een van de twee zwembaden. 

Energievol en kleurrijk

Met het ruime aanbod aan kamers en suites heeft het voor elke gelegenheid het juiste verblijf beschikbaar. Het hotel heeft ruime suites en een paar prachtige Superior Garden Villa's met eigen zwembad die zeer geschikt zijn voor families en gezinnen. De lichte tinten en frisse kleuren geven de ruimtes een levendige energie. De Presidential Suite heeft een koninklijk uitzicht en ruimte voor wel tien gasten aan haar ruime eettafel. Deze, meer dan 200 m2 grote suite, heeft een 24 uurs butler service en een verwarmd zwembad dat uitkijkt op de Indische Oceaan. 

Verse oesters

De liefhebbers van wijn kunnen hier hun hart ophalen: in The Wine Cellar kunt u genieten van een privé diner met natuurlijk de beste lokale en internationale wijnen. The Oyster Box beschikt daarnaast ook over The Grill Room, The Ocean Terrace, The Palm Court en drie bars om 's avonds uw dag af te sluiten met een heerlijke cocktail. Durban was voor 21 jaar de woonplaats van Mahatma Gandhi en de stad heeft nog steeds de grootste Indiase gemeenschap buiten India. Hier vindt u naast alle internationale gerechten dus ook een uitgebreid aanbod aan Indiase specialiteiten. Een High Tea en  een breed palet aan zeevruchten, op verschillende manieren bereid, ontbreken uiteraard niet op deze locatie, net als verse oesters. 

Tripadvisor over The Oyster Box

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika