Wakker worden tussen het groen en het geritsel van de bladeren van de bomen. En de ochtendmist langzaam plaats zien maken voor de zon, dat is elke morgen weer een bijzondere ervaring.

Plettenberg is een stadje aan de kust met eindeloze witte zandstranden waar de beter gesitueerden uit Johannesburg graag hun zonvakantie doorbrengen. Wie er echt even tussenuit wil om tot rust te komen of aan 'soul searching' te doen, kiest voor een verblijf in de fantastische bossen van deze streek. De zeer diverse vegetatie van deze omgeving heeft het niet voor niets de naam Tuinroute bezorgd. Net buiten Plettenberg ligt de Tsala Treetop Lodge, die haar naam veel eer aan doet. De lodge ligt namelijk in het weelderige groen op een heuvel, en doordat het op palen is gebouwd zit u letterlijk tussen de boomtoppen. Vanuit alle ruimtes kijkt u over deze schitterende bomen uit.

Yellow-wood Trees

De bekendste bomen hier zijn de kalanderbomen (yellowwood trees), welke gebruikt worden voor sierlijke meubels en verfijnde houtsnijwerken. Tsala is voor een groot deel opgetrokken uit natuursteen. Het is zonder twijfel één van de meest bijzondere accommodaties van Zuid-Afrika. Elke ruimte is eigenlijk een chalet op stelten. Het ligt in z'n geheel op een heuvel, waardoor je naar beneden direct op de boomtoppen kijkt. De chalets zijn ver genoeg uit elkaar dat je niet het gevoel hebt dat anderen dichtbij zijn. Elke boomchalet (het zijn alle suites) heeft een binnen- en buitendouche en een eigen 'infinity pool'. Daarnaast heeft elke kamer nog een open haard met houtkachel, een staand bad, vloerverwarming en allerlei 'gadgets'.

Boottochten en Bungee Jumpen

Ook al lijkt u zich hier midden in de jungle te bevinden, de schitterende stranden, bars en boetiekjes van Plettenberg Bay liggen toch echt maar tien kilometer verderop. In de omgeving is van alles te doen. Zwemmen met zeehonden, een bezoek aan een opvang voor grote katachtigen, het maken van boottochten langs de kust waarbij u dolfijnen en walvissen kunt spotten, kajakken, fietsen en zelfs bungee jumpen behoren tot de mogelijkheden. 

Muffins en croissants

Tsala heeft tien Treetop Suites en zes Treetop Villa's met twee slaapkamers. Deze liggen ver uit elkaar en door de weelderige vegetatie heeft u haast niet in de gaten dat u buren heeft. De chalets waarin de suites liggen zijn voornamelijk uit hout en steen opgetrokken. Bij Tsala eet u ook tussen de bomen. Het restaurant is omgeven door glas, waardoor u ook tijdens het eten één bent met de natuur. Het is ook heerlijk om in het frisse ochtendgloren buiten op het terras van een ontbijt te genieten. Huisgemaakte muffins, verse croissants en een ruime selecties kaas en vers fruit in alle soorten en maten. Er is een 24 uurs roomservice aanwezig zodat u op elk moment van de dag ook kunt eten in de privacy van uw eigen suite of terras. 

Zinzi

Het inspirerende Zinzi Restaurant serveert de lunch of het diner. Dit bijzondere restaurant heeft een fantastisch interieur, met mooie leren banken, kleurrijk Afrikaans textiel, houtsnijwerk uit India: een aparte mix die hier bijzonder goed tot zijn recht komt. De setting is hier heel casual, met oversized loungestoelen en andere intieme plekjes waar u de maaltijd kunt nuttigen. Ook voor een drankje is Zinzi "the place to be". 

Tripadvisor over Tsala Treetop Lodgee