Door: Claudia Toet
Gisteren zijn we teruggekomen van een heerlijke vakantie in Zuid Afrika. We hebben genoten.

Hallo Martine,

Gisteren zijn we teruggekomen van een heerlijke vakantie in Zuid Afrika. We hebben genoten.

Dank voor de fles wijn bij terugkomst!

Cleopatra Mountain was wat ons betreft echt een schot in de roos. Heerlijk eten en wat een mooie omgeving om te wandelen en van de stilte te genieten. We zouden hier zeker nog een keer terug gaan!

Daarna naar Phinda. De rit was pittig en lang (de weg van Cleopatra naar de N2 zit vol met potholes (gaten) en dat vraagt veel tijd en focus om te rijden)… maar het mocht de pret niet drukken.

Phinda heeft ons erg verrast (onze safari ervaring was Makweti… dus we waren benieuwd naar hoe dit (iets grootschaliger) zou zijn)…. Een prachtig gebied, groot (dus veel variëteit) en de gastvrijheid is buitengewoon. Veel mooie dieren en aparte scenes gezien!

We hadden een super enthousiaste en kundige ranger (elke dag hetzelfde, evenals de bediening) en we hebben daar zo van genoten! Kortom… we zouden hier ook zo weer terug gaan.

Toen op naar Makakatana… prachtige locatie! We moesten daar echt even schakelen (omdat we van een super enthousiaste ranger met de Big5 naar een (net zo kundige) bedeesde ranger gingen maar dan meer met de little 5. Maar we zijn snel omgeschakeld want de boottocht/Safari met hippo’s en krokodillen was echt voortreffelijk! Het uitzicht van de huisjes (wij zaten in 4) was mooi en we hadden dieren dicht bij ons huis.

Kortom: erg genoten van deze kant van Zuid Afrika. Overigens: wij vonden het heerlijk om de eerste avond zo ons bed in te rollen in het Intercontinental!

We dachten zelf dat dit wel de laatste keer (na 5x) ZA zou worden maar we zijn er na deze reis nog niet helemaal van overtuigd!

Groet! Claudia Toet