Geplaatst op

N a ons verblijf in de bergen van Serra da Estrela en Alentejo is het tijd voor de volgende bestemming. Via de UNESCO stad Evora rijden we helemaal naar naar het zuiden van Portugal, namelijk naar de oostzijde van de Algarve. Ook hier gaan we weer een aantal hotels inspecteren en ontdekken we de mooie stranden.

Oost Algarve

De Algarve is een van de bekendste regio’s van Portugal. Het trekt jaarlijks veel zonaanbidders en er zijn zeker heel toeristische plekken te vinden, maar gelukkig ook nog een aantal relatief rustige locaties. De oostelijke Algarve is het meest rustige deel van deze regio. Ook zie je een ander landschap dan aan de westkant. De stranden zijn hier breed, licht en er is hooguit wat duinvorming. 

Grand House, onze eindbestemming voor deze dag, ligt in het uiterste oosten van de Algarve, pal aan de grens met Spanje. Het is geen strandhotel, maar wel een hotel waar je het ‘marinegevoel’ krijgt. Het ligt tegenover de haven van Vila Real de Santo Antonio en heeft een chique interieur. Het hotel heeft een eigen kleine beach club. Voor een echt strandgevoel is er een stukje verderop een breder strand, waar het hotel ook een aantal bedjes heeft. Overigens kun je hier gebruik maken van transferservice, dus je kunt hier ook prima verblijven als je geen huurauto hebt. ’s Avonds worden we uitgenodigd voor een cocktail, die op maat gemaakt wordt door de charismatische barman, gevolgd door een heerlijke diner van wederom Relais & Chateaux niveau. 

Hierna bezoeken we Vila Monte, waar we al een aantal jaar goed mee samenwerken. Het ligt in de heuvels van Moncarapacho op ongeveer een kwartier rijden van de stranden. Het hotel heeft 55 kamers en suites en één villa. Qua aantal is het niet heel groot, maar de kamers liggen verspreid over verschillende gebouwen die door middel van wandelpaadjes door de Mediterrane tuinen met elkaar zijn verbonden. De kamers hebben een minimalistische inrichting met veel wit, houten accenten en wit steen met hier en daar een kleuraccent. 

Via de westelijke Algarve naar Comporta

We reizen door naar het westelijke deel van de Algarve. We beginnen de dag op Praia da Falésia, een van de bekendste stranden van de Algarve. Het is een langgerekt strand herkenbaar aan hoge rode rotsen die het strand scheidt van de bewoonde wereld. Het is een populair strand, maar we zijn vroeg en buiten het seizoen.

Op naar het laatste gedeelte van de studiereis

Na ons korte strand bezoekje aan Praia da Falésia is het tijd om door te rijden in de richting van Comporta en Lissabon, het laatste gedeelte van onze studiereis in Portugal. 

 

Ben je enthousiast geworden over de accommodaties in de Algarve na het lezen van dit reisverslag? Aarzel dan niet om contact met met ons op te nemen! Bel ons gerust op 088-7755900 of mail naar astrid@talisman.nl.

Accommodaties uit dit reisverslag