Geplaatst op

T erwijl we de tijd nemen om te dromen van het ontdekken van nieuwe bestemmingen, wachtend op het moment dat we weer kunnen reizen, wordt maar weer eens benadrukt hoe bijzonder het is om de schoonheid van de wereld te mogen ontdekken! Op de Talisman bestemmingen werken onze partners hard aan het aanbieden van een heel nieuw portfolio aan belevingen. Belevingen op privé basis, die u verrijken en uw reis naar een nóg hoger niveau tillen.

700’000 HEURES

Een heel bijzonder concept dat we helaas nog niet zelf hebben mogen ervaren maar toch met u wilden delen. Van 12 december 2020 tot 17 maart 2021 staat het 700’000 heures concept in Quebec, Canada. Thiery Teyssier, de bedenker van Dar Ahlam in Marokko, een van de mooiste hotels ter wereld, lanceerde ongeveer twee jaar geleden een verfrissend, innovatief concept genaamd 700’000 heures (een gemiddeld leven op aarde). Lees hier meer.

 

HART VAN DE HIMALAYA

Landscape - Bhutan - Vrouwenhof

 

In het hart van de Himalayas ligt het Koninkrijk Bhutan. Als u een bestemming zoekt die veiligheid biedt, ver van de massa en met een flinke dosis cultuur, natuur en avontuur dan hoeft u niet langer te zoeken. Boek een verblijf van tien nachten in de lodges van Amankora en keer verrijkt en verfrist weer terug van uw spirituele avontuur.

 

Privé Safarivoertuig

 

Wauw... Het 'nieuwe normaal' in veel Talisman safari lodges - en camps houdt in dat u (in ieder geval in 2020) een safarivoertuig helemaal voor uzelf heeft. Enkel uw gezelschap met gids (en tracker). Dat is wel heel bijzonder en exclusief. Daarnaast zijn de voorwaarden van uw boeking zeer flexibel en wordt dit alles verlengd wanneer de COVID-19 situatie ook in 2021 aan blijft houden.

 

ZEN MOMENTJES

 

Honami Koetsu is één van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van Kyoto. Hij leefde in de 17e eeuw en maakte schilderijen, keramiek en andere kunstwerken die het begin waren van de oprichting van de Rinpa School of Art. Koetsu en andere artiesten inspireerden het ontwerp voor Aman Kyoto en het resort brengt door het prachtige design een ode aan zijn werk. Nabij het resort ligt een privé tempel waar u meer inzicht krijgt in het leven van de artiesten. Ook vindt u zeven theehuizen dichtbij Aman Kyoto. Koetsu was een groot fan van de theecerenomies en de gasten van Aman Kyoto worden dan ook uitgenodigd om samen met de monniken te genieten van de serene rust en stilte tijdens een ceremonie.

 

BACKSTAGE BIJ HET OPERA HOUSE

 

Het Sydney Opera House biedt een populaire backstage tour, die u nu ook vanuit uw huis kunt volgen! In de gratis, tien minuten durende virtuele beleving wordt u meegenomen naar de kleedkamers, de muziekbak en door de coulissen van het Sydney Opera House. Een geweldig voorproefje, maar die haalt het niet bij de live-beleving natuurlijk.

 

UIT ETEN

 

Reist u met Talisman, dan zorgen onze specialisten ervoor dat de populaire restaurants van te voren worden gereserveerd zodat u altijd een tafeltje heeft en kunt genieten van een bijzondere culinaire ervaring. Zeker in deze tijd is het op veel bestemmingen noodzakelijk om een reservering te maken. Zeer bijzonder is het diner bij het One & Only Reethi Rah op de Malediven. Hier dineert u op een privé strand, onder de sterren en met uw voeten in het zand. Laat het ons wel tijdig weten… Er is slechts plaats voor één tafeltje.

 

PRIVÉ GIDS IN NAMIBIE

 

Een rondreis door Namibië krijgt een extra dimensie wanneer u dit doet met uw eigen privé gids. Hij/ zij weet u van alles te vertellen, maar weet ook goed wanneer het tijd is om u even alleen te laten zijn met uw gedachten.

 

GLAMPING IN DE WAHIBA SANDS

 

Kamperen in de woestijn, maar dan superdeluxe! U heeft uw eigen ‘kampeerplekje’ voorzien van alle faciliteiten. En een nacht is niet voldoende, want er is ontzettend veel te doen. Het is moeilijk kiezen tussen een avontuurlijke desert crossing, een bezoek aan een bedoeïenendorp of zwemmen in een wadi….

 

MACHU PICCHU MET PRIVE GIDS

 

Door de bijzondere ligging van Machu Picchu, de grootte en de verhalen die uw privégids u vertelt, wordt dit een erg bijzondere excursie! Een hoogtepunt van uw reis, wanneer het complex zich voor u uitstrekt.

 

ESCAPE + EXPLORE

 

De excursies van de organisatie Escape + Explore behoren tot onze favoriete elementen in uw reis door deze bestemming. De gidsen zijn top notch, de excursies zelf zijn ontzettend flexibel. Een voorbeeld is ons Family Peninsula Avontuur.