Geplaatst op

W anneer je naar Argentinië gaat is de kans groot dat je Buenos Aires bezoekt. Een geweldige stad waar je zeker een aantal dagen heerlijk kunt genieten van de Europese invloeden maar altijd met de bekende Zuid Amerikaanse vibe.

Het land van de Gauchos!

Heb je het vlog van vorige week gemist over Buenos Aires? Bekijk deze dan hieronder:De Pampas

Op ongeveer anderhalf uur rijden van de binnenstad van Buenos Aires begeef je je op de pampas, het Argentijnse platteland. Het land van de Gauchos!
 
In het oude stadje San Antonio de Areco lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Op een plek buiten het centrum van deze oude stad hebben we het echte leven van de gaucho van dichtbij meegemaakt. In de weide omgeving van San Antonio de Areco vind je prachtige estancias. Een beetje vergelijkbaar met ranches en vaak omgeven door groene graslanden en bomen.

Estancia El Ombu

Onze eerste overnachting op de pampas was op Estantia El Ombu. Dit is een ‘working farm’, oftewel de gauchos die hier werken gaan ‘s ochtends de koeien tellen, gaan mee op paardrijtochten en serveren in de middag de klassieke Argentijnse lunch, een Asado.

Het is heerlijk om hier te relaxen. Bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad of genieten van een empanada in de schaduw van de bomen. En in de avond eet je heerlijk buiten op het terras een vers bereide pasta, uiteraard met een heerlijk glas Argentijnse wijn.

Bekijk onze belevenissen op de Argentijnse pampas in het nieuwe vlog:Volgende week

El Ombu was een fantastische estancia om te verblijven, volgende week nemen we je mee naar Estancia La Bamba waar we in alle rust en luxe gaan genieten van alles wat de pampas te bieden hebben.
 
Ook benieuwd naar deze unieke locatie en wil je de volgende vlogs niet missen? Abonneer je op het YouTube kanaal van Talisman.

 
En wil je nog meer typisch Talisman bestemmingen zien om bij weg te dromen? Check het Talisman travel design kanaal op Instagram en Facebook.
 
 
Tot volgende week. Saludos!
 
Tino & Angela
Dutch Nomad Couple