Geplaatst op

E en rondreis door één bestemming is bijzonder, maar een combinatie van verschillende bestemmingen in een reis geeft een hele nieuwe dimensie aan jouw avontuur. Wellicht denk je helemaal niet aan Myanmar, wanneer je aan Aziatische reisbestemmingen denkt. Of vind je Laos te landelijk. Door ze te combineren met een andere bestemming voeg je extra elementen en ervaringen toe.

Compleet verschillende belevingen!

Onze specialisten letten altijd op de juiste balans, want teveel kilometers afleggen in een reis is ook niet wenselijk. Je wilt wel kunnen genieten, en ontspannen. In de mooiste accommodaties die Azië rijk is. Dat snappen wij helemaal natuurlijk! Daarom zetten wij hieronder alvast een drietal verfrissende landen combinaties op een rijtje. Het zijn slechts suggesties, we denken graag verder met je mee.

Thailand & Myanmar

Na twee nachten in Bangkok, waar Talisman een aantal bijzondere excursies voor je in petto heeft, vlieg je door naar Mandalay in Myanmar. Hier staat je privé chauffeur al op je te wachten, die je naar Yandabo zal brengen. Na het bruisende Bangkok kan het contrast niet groter zijn; tijdens deze reis door het onbekende gedeelte van Myanmar krijg je een uniek kijkje in de cultuur van dit fascinerende land.

Yandabo is een klein dorpje, waar veel pottenbakkerijen nog steeds actief zijn. Hier struin je door de kleine straatjes en snuif je naast cultuur, ook een flinke dosis geschiedenis. Met een lokale veerboot steek je vervolgens de rivier over, naar Pan Nyo. Hier aanschouw je kuddes buffalo, varkens, koeien en honden. Lachende kindjes komen van heinde en ver aangerend om je te begroeten. Hou je camera maar in de aanslag, vele spontane fotomomenten gegarandeerd!

De tweede dag in Myanmar wordt lekker actief. Je stapt op de fiets en samen met je privé gids fiets je door afgelegen dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Er is een verborgen tempel, welke uit de 12e eeuw stamt en verscholen ligt in een grot. Ook hiervoor geldt dat het merendeel van de reizigers in Myanmar het bestaan ervan niet eens kent! Het laatste stuk van de tocht naar Bagan leg je per boot af.

Het landschap van Bagan staat bekend om de vele tempels. Op de derde dag in Myanmar is er alle tijd om een aantal van de mooiste tempels te bezoeken. Je gids neemt je mee naar Minnanthu, het favoriete tempelgebied van de kenners. Waarom? Het gebied is prachtig en de tempels hier vaak helemaal verlaten. Je gids brengt je hier met de auto naartoe, en nadat je 2 of 3 tempels hebt kunnen bekijken geniet je van de meest bijzondere Picnic ooit!

Typisch Talisman: een ballonvaart over het tempellandschap van Bagan. Vroeg in de ochtend je bed uit om boven het tempellandschap te zweven. Tientallen mensen staan al klaar om de ballon te prepareren. Voor vertrek krijg je een kop koffie om vervolgens onder leiding van een ervaren ballonpiloot op te stijgen, zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Het uitzicht van boven is werkelijk adembenemend mooi.

Na Bagan is er de mogelijkheid om terug te vliegen naar Mandalay en door naar Bangkok, maar je kan er ook voor kiezen een aantal nachten bij het Inle Lake te verblijven. Dit vormt voor veel reizigers het hoogtepunt van hun reis. Verken dit uitgestrekte meer en verbaas je over de kunsten van de beenroeiers. Bewonder de weelderige drijvende tuinen en de traditionele Shan dorpjes aan de oever

Wanneer je vervolgens terugvliegt naar Bangkok, wordt je door je privé chauffeur naar de Jadet pier gebracht, vanwaar het nog zo'n 15 minuten varen is naar het stijlvolle Paradee resort in Thailand. Een perfecte afsluiter van de reis!

Laos & Thailand

Talisman specialist Evelyn Oostveen is erg blij met de rechtstreekse vlucht van Chiang Mai in Thailand naar Luang Prabang. 'Hierdoor zijn de mooiste bestemmingen van Azië, Laos en Thailand, goed met elkaar te combineren!'

Na een paar dagen in het bruisende Bangkok, waar de keuze aan hotels gigantisch is (wij adviseren je graag) en je de stad op allerlei manieren kan ervaren (van culinaire fietstocht tot het bezoeken van tempels) is het tijd om door te reizen naar het noordelijker gelegen Chiang Mai.

Chiang Mai is Thailands noordelijke hoofdstad en biedt een ontsnapping aan de hectiek van Bangkok. Hier ligt de oorsprong van het Lanna koninkrijk en de sfeer is er nog altijd vredig en kalm. Hier kan je uitermate goed ontspannen na een paar dagen out-en-about in Bangkok. De keuze aan activiteiten die je hier kunt ondernemen is gigantisch en onze Thailand specialisten hebben zo hun voorkeuren die ze graag met je delen. Als je liever op eigen houtje op ontdekkingstocht wilt gaan dan is dat ook heel goed mogelijk. Chiang Mai heeft een leuke avondmarkt en zit bomvol kleine ontdekkingen. Het mooiste verblijf in Chiang Mai vinden wij het Anantara Chiang Mai Resort.

Vanaf Chiang Mai vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar Luang Prabang in Laos. Vanaf hier is het zo'n zes uur rijden naar een van de meest ongerepte streken van Laos; Muang La. Muang La is een schitterend gebied bestaande uit een bergachtig landschap. Bovenal is Muang La erg groen, met strakke rijstvelden, plantages en dichtbegroeide jungle. Zo af en toe wordt het groen onderbroken door een tempeltje en kleine dorpen met rietgedekte houten of bamboe paalhuisjes die worden bewoond door etnische minderheden. De bevolking komt maar nauwelijks in contact met westerlingen; jouw komst is ook voor hen een grote verrassing!

De uitvalsbasis voor een nadere verkenning van dit gebied is het Muang La Resort, een kleinschalige en charmante accommodatie die in samenwerking met de lokale bevolking tot stand is gekomen. Dit is een absolute favoriet van Talisman specialist Evelyn, en ze kan dan ook van harte aanraden hier drie nachten te verblijven zodat je kan genieten van een uitgebalanceerde combinatie van natuur, activiteit en cultuur. Volgens Evelyn zijn ook de maaltijden hier een absoluut feestje; alles is tot in de puntjes verzorgd.

Na Muang La vlieg je van Luang Prabang weer terug naar Bangkok. Vervolgens brengt jouw privé chauffeur je per auto naar de Jadet pier. Na 15 minuten in de boot stap je uit in een tropisch paradijs; The Paradee is je onderkomen voor een aantal nachten en zorgt daarmee voor een ultiem ontspannen afsluiter van deze reis.

Hong Kong - Cambodja - Vietnam

Deze relatief korte reis geeft je vier compleet verschillende belevingen. Ideaal voor de reiziger die veel wil meemaken op vakantie en houdt van afwisseling.

Begin de reis in Hong Kong, met de vele restaurants en de grote vismarkt. Reis je met Talisman, dan worden de reserveringen in de populairste restaurants voor je gemaakt en ga je met een privé gids op pad om deze metropool en haar hoogtepunten beter te leren kennen. De keuze aan hotels en restaurants is eindeloos. Wij adviseren je hier graag in.

Hong Kong

Na Hong Kong reis je door naar Phnom Penh in Cambodja waar je de invloed van de Fransen nog steeds goed kunt voelen. Er is hier zoveel te zien en te doen, dat een verblijf van twee nachten aan te raden is. Een van onze favoriete hotels is het Raffles Le Royal, waar vele beroemdheden je al voor gingen met een verblijf. Evelyn maakte hier een enerverende fietstocht.

Vanaf Phnom Penh vlieg je naar Siem Reap, waar je niet alleen de beroemde Angkor Wat maar ook (per fiets en met privé gids) de minder bekende tempels kunt gaan bekijken. Ook het uitgestrekte Tonlé Sap meer, wat in het natte seizoen een oppervlakte van maar liefst 10.000 m² kan beslaan, is een bezoek meer dan waard. Talisman nodigt je graag uit als gast bij het drijvende dorpje Kampong Phluck, waar je kennis maakt met de locals en hun levensstijl. Verblijven hier doe je in het Park Hyatt Siem Reap of in het prachtige Phum Baitang, waar vele Talisman reizigers laaiend enthousiast over zijn.

Sluit je reis af in Vietnam, om precies te zijn in Hoi An. Hier ligt The Nam Hai, ook alweer zo'n topresort. Hoi An is een leuk plaatsje om te verkennen, met de typische drukte die je in Vietnam mag verwachten. Binnen de muren van het resort draait het om rust en privacy. Je hoeft hier - als je dat niet wilt - je villa niet eens te verlaten!