Regenwoud, mangroves en parelwitte stranden omringen dit idyllische resort

Het Gaya Island Resort behoort tot de befaamde YTL hotelketen, die op verschillende locaties in Maleisië een aantal prestigieuze hotels en resorts heeft. Het resort is gelegen op het gelijknamige eiland Pulau Gaya, een klein paradijsje op slechts een kwartier varen van Kota Kinabalu. Pulau Gaya is een tropisch eiland dat voornamelijk uit regenwoud, mangroves en hagelwitte stranden bestaat. Een perfecte locatie voor een schitterende hideaway als het Gaya Island Resort.

Pulau Gaya is een heerlijk oord voor rustzoekers, maar het heeft ook een rijke flora en fauna die erom vraagt ontdekt te worden. Het eiland is begroeid met een tropisch regenwoud waar het heerlijk wandelen is en allerlei dieren kunt spotten: kleurrijke vogels, klein wild en apen. Rondom het eiland een is levendige onderwaterwereld, die u tijdens een snorkel- of duiktocht kunt verkennen. Ook is het mogelijk om te gaan diepzeevissen, kajakken of zeilen.

In het resort zelf kunt u kennismaken met de cultuur van Maleisië tijdens een leerzame kookworkshop met de chef of een workshop in het maken van traditionele handwerkproducten.

Zoals het een echt YTL resort betaamd mag ook hier een professionele Spa Village niet ontbreken. De spa ligt verstopt in de mangroves, een serene omgeving waar u bij aankomst al helemaal tot rust zult komen. De spa van het Gaya Island Resort is gespecialiseerd in traditionele behandelingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van producten vervaardigd met lokale planten en kruiden.

Uitsluitend villa's

Het resort bestaat uit 120 villa's en suites, opgetrokken uit natuurlijke materialen zodat ze geheel lijken op te gaan in de omgeving. Van binnen zijn ze elegant en modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Qua grootte en interieur zijn de villa's gelijkwaardig aan elkaar, het verschil zit hem vooral in de locatie en het daarbij behorende uitzicht. Zo kunt u kiezen voor een Gaya Villa of Canopy Villa, die tegen de heuvel aangebouwd zijn waardoor u zich echt midden in het regenwoud bevindt. Wat lager gelegen liggen de Bayu Villa's, perfect verstopt in het mangrove woud. Voor een spectaculair uitzicht over het eiland en de Zuid Chinese zee kiest u voor een Kinabalu Villa. Tenslotte beschikt het resort over suites met twee slaapkamers, die zeer geschikt zijn wanneer u met kinderen reist. Niet alleen heeft u de beschikking over twee slaapkamers, maar ook over twee aparte badkamers, een lounge, dinerruimte, tv-kamer en veranda.

All day dining

Eten bij het Gaya Island Resort is een ware beleving. U kunt kiezen uit meerdere restaurants, maar het is ook mogelijk om een romantisch diner voor twee of voor het hele gezin te laten serveren op een bijzondere locatie, bijvoorbeeld op uw eigen veranda of op het strand van het verderop gelegen idyllische Tavajun Bay. Uiteraard kunt u ook een bezoek brengen aan één van de restaurants.

Feast Village is een all day dining restaurant met open keuken, waar overheerlijke lokale maar ook westerse gerechten enthousiast worden bereid. Vanuit het restaurant heeft u bovendien schitterend uitzicht op het zwembad, het strand en in de verte Mount Kinabalu.

Seafood

Bent u een liefhebber van vis en zeebanket, dan moet u absoluut een bezoek brengen aan Fisherman's Cove, een uitstekend restaurant waar uitsluitend gerechten met vers gevangen vis en zeevruchten bereid worden. Fisherman's Cove heeft een chique ambiance. Het is toegankelijk voor personen vanaf zestien jaar en er wordt een licht formele dresscode gehanteerd.

Tripadvisor over Gaya Island Resort