Reizen met de meest luxe trein door Zuidoost Azië

De Eastern & Oriental Express staat bekend als de meest luxe trein in Zuidoost Azië. Al reizend in een luxe compartiment (uiteraard voorzien van airconditioning) ervaart u op een ontspannen manier de schoonheid en mystieke wonderen van Thailand en Singapore. De trein heeft dezelfde stijlvolle en voorname uitstraling als de Venice Simplon-Orient-Express. Ook de Eastern & Oriental Express is gerestaureerd met gebruik van authentieke materialen en is compleet in jaren dertig stijl ingericht. Met zijn prachtige interieur en zijn nostalgische sfeer roept deze trein beelden op van een romantisch, vervlogen tijdperk.

Als u denkt dat een reis aan boord van de Eastern & Oriental Express ouderwets en stijf is, dan mag u opnieuw raden. De trein wil het stoffige imago van zich afschudden en heeft daarmee haar dresscode laten varen. In plaats daarvan hanteren ze nu het thema ‘Tropical Elegance’ aan boord. Een prachtige mix van kleuren en smaken in de trein en onder de passagiers is het resultaat. Een reis die zo enerverend gemaakt kan worden als u zelf wilt, met verschillende stops op bijzondere plekken, af en toe zelfs ver van de gebaande paden.

U reist in drie dagen van Singapore naar Bangkok. Tijdens deze prachtige route van ruim 2000 kilometer zoekt de trein zijn weg door het tropische landschap, langs rijstvelden en door slaperige dorpjes.

Goed om te weten:
De ruimte in uw coupé is beperkt. Indien u dit wenst kunt u een kleine koffer of handbagage meenemen in uw coupé voor tijdens de treinreis. De rest van uw bagage wordt dan opgeslagen in de bagagecoupé.

Dag 1: Singapore- Kuala Lumpur
Wanneer u arriveert bij het Fullerton Hotel wordt u verwelkomd door het team van Eastern & Oriental Express. Zij helpen u met uw bagage en formaliteiten voor het inchecken. Vanaf hier wordt u naar het Woodlands treinstation gebracht. Klaar voor vertrek! Uw steward brengt u naar luxe privé cabine zodat u het zich even thuis kunt maken voor de trein aan haar avontuur zal gaan beginnen.

In uw trein vindt u naast de privé slaapcompartimenten ook verschillende restauratierijtuigen, een bar, een boetiek en een observatiedeck. De sfeer aan boord is ontspannen. Breng een bezoek aan de waarzegger, of luister onder het genot van een huisgemaakte cocktail naar de klanken die de pianist uit de piano tovert. Een team van getalenteerde chefs staat er borg voor dat u aan boord kunt genieten van het beste dat de Oosterse en de Euopese keuken u te bieden hebben. Echte fusion dus! De service is, zoals u mag verwachten, onberispelijk.

Er is geen dresscode meer aan boord maar er wordt nu een thema als ‘Tropical Elegance’ gehanteerd. Het wordt gewaardeerd als u voor het diner wat elegants aantrekt maar u hoeft zich niet aan een strikte dresscode te houden.
Het ontbijt en de afternoon tea worden door uw persoonlijke steward geserveerd in uw privé-compartiment. En er is 24-uurs 'roomservice'.

Nadat u het zich comfortabel heeft gemaakt aan boord van de trein, kunt u zich naar het observatiedeck begeven. De overtocht van Singapore naar Johor in Maleisië over de Johor Causeway (dijk) is prachtig en het landschap wordt steeds groener.
Fris uzelf op voor het diner, waar u wordt verrast met fusion gerechten en rond de dag af met een cocktail in de bar. Wanneer u terugkeert naar uw eigen coupé, is deze omgetoverd in een gezellig slaapvertrek. Goedenacht!

 

Dag 2: Kuala Kangsar
Terwijl de trein zich een weg baant door het uitbundige regenwoud en u kleine dorpjes passeert, geniet u van een heerlijk ontbijt in uw eigen cabine. U komt aan in Kuala Kangsar en kan kiezen uit twee bijzondere excursies.

Er staat vervoer op u te wachten, om u de stad uit te rijden en te laten genieten van het ongerepte platteland. Welke excursie u ook kiest, het is aan te raden om een paar stevige wandelschoenen aan te trekken!

- Traditional Village Experience: dompel uzelf onder in het echte Maleisische leven. De bewoners van het dorpje verwelkomen u en laten u van het regionale eten proeven. U maakt samen met een gids een wandeling door de rijstvelden waarbij u leert over het proces van planten en oogsten. Hierna bezoekt u een rubber, banaan-  en durianplantage. Durft u het aan? Proeven van de durian?
- Hill Trek: Begin uw tocht met een bezoek aan een banaan- en durianplantage. U proeft van de durianchips, en gaat daarna met uw gids – een professionele bioloog – op pad. De heuvels in, waarbij u van alles leert over het lokale leven. Wanneer u de top bereikt staan hier heerlijk verkoelende handdoekjes en versnaperingen voor u klaar. Wat een schitterend uitzicht over de rijstvelden heeft u hier!

Wanneer u weer aan boord van de trein stapt, staat de lunch op u te wachten. Hierna heeft u alle tijd voor uzelf. Terwijl de trein Thailand bereikt, ziet u het landschap veranderen. Van kalkstenen kliffen die oprijzen uit de groene rijstvelden naar Thaise tempels en drukke stations.

Bespreek de dag terwijl u van een cocktail geniet in de bar, alvorens u weer gaat genieten van de culinaire hoogtepunten die de chef op tafel weet te toveren.

 

Dag 3: River Kwai – Bangkok
Na uw ontbijt gaat u van boord bij het River Kwai station en kunt u kiezen uit een drietal verschillende excursies:

- Classic Tour: Een cruise op de Khwae Yai rivier op een lokale boot, met prachtige uitzichten op de huizen aan de oever van de rivier. Uw gids vertelt meer over de beroemde spoorweg en brug, welke zijn gebouwd door gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de cruise heeft u nog wat tijd om rond te kijken.
- Fietstocht: U wordt naar Nong Kao gebracht, een klein dorpje en het vertrekpunt voor uw fietstocht van een uur. U fietst door rijstvelden en stopt bij een lokale boerderij voor wat versnaperingen.
- Culinaire tour: Bezoek een lokale markt en bezoek een restaurant beroemd om zijn rijstnoedels waar u meer leert over het maken hiervan. U gaat daarna naar de Wat Nue Pier om aan boord van een boot te genieten van een Thaise kookles terwijl u over de Kwai rivier vaart.

Terug aan boord geniet u van een welverdiende lunch voor de trein Bangkok bereikt, waar u in de namiddag aankomt.