Leer de fijne kneepjes van de Thaise keuken tijdens een interactieve kookles

De Thaise keuken behoort tot de beste van de wereld. De gevarieerde gerechten worden bereid met verse ingrediënten en kruiden zoals chili pepers, limoen, citroen gras, laos wortel en koriander. Enkele beroemde gerechten zijn Khao Phat (gebakken rijst met groente, varkensvlees of kip), Tom Yam (de beroemde kruidige Thaise soep met kip of garnalen) en Kaeng Khiaw (een voortreffelijke groene curry).

De Thaise kookkunst staat in een dusdanig hoog aanzien dat de koksscholen van Bangkok leerlingen uit de hele wereld aantrekken. Via Talisman kunt in het prestigieuze Shangri-La Hotel Bangkok een kookles volgen onder leiding van een Thaise topkok. De les begint met een bezoek aan een lokale markt. De mengeling van geuren, kleuren en geluiden is een feest voor de zintuigen. De chef legt u uit welke ingrediënten er die dag gebruikt gaan worden en waar u op moet letten als u ze selecteert in een van de vele kraampjes. Terug in het Shangri-La Hotel merkt u dat het temperament van de altijd gebruikte chili peper niet in verhouding staat met de zo typerende rustige houding van de Thai. De geduldige uitleg en de professionele demonstratie van de briljante topkok zijn buitengewoon leerzaam. Uw culinaire ontdekkingstocht wordt afgesloten met het verorberen van een heerlijke, deels zelfbereide lunch.