Reizen met de meest luxe trein door Zuidoost Azië

De Eastern & Oriental Express staat bekend als de meest luxe trein in Zuidoost-Azië. Al reizend in een luxe compartiment (uiteraard voorzien van airconditioning) ervaart u op een ontspannen manier de schoonheid en mystieke wonderen van Thailand en Singapore. De trein heeft dezelfde stijlvolle en voorname uitstraling als de Venice Simplon-Orient-Express. Ook de Eastern & Oriental Express is gerestaureerd met gebruik van authentieke materialen en is compleet in jaren dertig stijl ingericht. Met zijn prachtige interieur en zijn nostalgische sfeer roept deze trein beelden op van een romantisch, vervlogen tijdperk.

Als u denkt dat een reis aan boord van de Eastern & Oriental Express ouderwets en stijf is, dan mag u opnieuw raden. De trein wil het stoffige imago van zich afschudden en heeft daarmee haar dresscode laten varen. In plaats daarvan hanteren ze nu het thema ‘Tropical Elegance’ aan boord. Een prachtige mix van kleuren en smaken, in de trein en onder de passagiers, is het resultaat. Een reis die zo enerverend gemaakt kan worden als u zelf wilt, met verschillende stops op bijzondere plekken, af en toe zelfs ver van de gebaande paden.

U reist in vier dagen van Bangkok naar Singapore. Tijdens deze prachtige route van ruim 2000 kilometer zoekt de trein zijn weg door het tropische landschap, langs rijstvelden en door slaperige dorpjes.

Goed om te weten:
De ruimte in uw coupé is beperkt. Indien u dit wenst kunt u een kleine koffer of handbagage meenemen in uw coupé voor tijdens de treinreis. De rest van uw bagage wordt dan opgeslagen in de bagagecoupé.

Dag 1: Bangkok
Op het Hua Lamphong Station in Bangkok staat de Eastern & Oriental Express te glinsteren in het avondlicht. Klaar voor vertrek! Uw steward brengt u naar uw luxe privé cabine zodat u het zich even thuis kunt maken voor de trein aan haar avontuur zal gaan beginnen.

In uw trein vindt u naast de privé slaapcompartimenten ook verschillende restauratierijtuigen, een bar, een boetiek en een observatiedek. De sfeer aan boord is ontspannen. Breng een bezoek aan de waarzegger, of luister onder het genot van een huisgemaakte cocktail naar de klanken die de pianist uit de piano tovert. Een team van getalenteerde chefs staat er borg voor dat u aan boord kunt genieten van het beste dat de Oosterse en de Euopese keuken u te bieden hebben. Echte fusion dus! De service is, zoals u mag verwachten, onberispelijk.

Er is dus geen dresscode meer aan boord maar er wordt nu een thema als ‘Tropical Elegance’ gehanteerd. Het wordt gewaardeerd als u voor het diner iets elegants aantrekt maar u hoeft zich niet aan een strikte dresscode te houden.
Het ontbijt en de afternoon tea worden door uw persoonlijke steward geserveerd in uw privé-compartiment. En er is 24-uurs 'roomservice'.

Nadat u het zich comfortabel heeft gemaakt aan boord van de trein, kunt u zich naar het observatiedek begeven om de zon te zien ondergaan. Daarna frist u zich even op in uw cabine om vervolgens in een gastronomisch feest verzeild te raken: het diner. Een nachtmutsje smaakt nog beter wanneer de klanken van de piano door de ruimte zweven… en wanneer u terugkeert naar uw eigen coupé is deze omgetoverd in een gezellig slaapvertrek. Goedenacht!

Dag 2: Kanchanaburi
Wanneer de dageraad aanbreekt in de provincie Kanchanaburi wordt u ontbijt op bed geserveerd. De trein arriveert bij het River Kwai Station waar u van boord gaat om aan uw gekozen excursie te beginnen.

- Classic Tour: Een cruise op de Khwae Yai rivier op een lokale boot, met prachtige uitzichten op de huizen aan de oever van de rivier. Uw gids vertelt meer over de beroemde spoorweg en brug, welke zijn gebouwd door gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de cruise heeft u nog wat tijd om rond te kijken.
- Fietstocht: U wordt naar Nong Kao gebracht, een klein dorpje en het vertrekpunt voor uw fietstocht van een uur. U fietst door rijstvelden en stopt bij een lokale boerderij voor wat versnaperingen.
- Culinaire tour: Bezoek een lokale markt en een restaurant beroemd om zijn rijstnoedels waar u meer leert over het maken hiervan. U gaat daarna naar de Wat Nue Pier om aan boord van een boot te genieten van een Thaise kookles terwijl u over de Kwai rivier vaart.

Terug aan boord is het heerlijk om u even op te kunnen frissen voordat u zich begeeft naar de diner coupé (of de bar, voor een huisgemaakte cocktail).

Dag 3: Kuala Kangsar – Kuala Lumpur
Heerlijk, een ochtendje kunnen uitslapen! Uw ontbijt wordt weer in uw eigen coupé geserveerd terwijl u Maleisië nadert. Het landschap verandert, grillige kalkstenen rotsen steken uit de rijstvelden omhoog. De ochtend heeft u geheel ter vrije besteding en de lunch geniet u nog voor u bij Kuala Kangsar arriveert. Hier gaat u van boord om kennis te maken met deze koninklijke stad. De gouden Ubudiah moskee, het Koninklijke Perak museum en de Sultan Azlan Shah Gallery zijn enkele van de bezienswaardigheden die u hier kunt bewonderen. U gaat weer aan boord van de trein en rijdt door tropisch regenwoud en langs kleine dorpjes door Maleisië. Gaat u eerst een cocktail drinken voor u begint aan uw superluxe diner?

Dag 4: Johor – Singapore
Uw ontbijt wordt geserveerd, het laatste deel van uw reis is ingezet. U zet koers door enorme palmplantages waar hier en daar kleine nederzettingen te zien zijn. Johor in Maleisië wordt verbonden met Singapore door een enorme dijk, waar u overheen rijdt en zo in Singapore aankomt.