In Ha Giang bent u te gast in een van de meest ongerepte gebieden van Vietnam. De schoonheid van het landschap is overweldigend, evenals de nieuwsgierige blikken van de locals die maar een buitenstaander ontmoeten.

Ha Giang behoort tot een van de meest ongerepte gebieden van Vietnam. Dit komt deels omdat het afgelegen is, helemaal in het uiterste noorden van het land op steenworp afstand van de grens met China, en deels door het feit dat het nog niet zo heel lang toegankelijk is. Bezoekt u dit gebied, dan bent u verzekerd van een hele bijzondere ervaring. De landschappen zijn waanzinnig: de smalle gravelweggetjes kronkelen dwars door de beboste bergen, heuvels en heldergroene rijstterrassen die zomaar ineens kunnen worden afgewisseld met kleurrijke bloemenvelden en kleine dorpjes. Vanzelfsprekend zijn er maar weinig lodges in dit gebied. 

Eenvoudig en gastvrij

Wanneer u hier met Talisman naartoe reist, verblijft u in de Pan Hou Lodge, een charmante ecolodge verscholen in het hart van het Song Chay gebergte. Een houten hangbrug en tropisch begroeide toegangspoort verschaffen u toegang tot de de lodge en zijn prachtige tuin. De gastvrijheid die u ontmoet komt, is hartverwarmend. 

Voor de actieve reiziger

Een bezoek aan Ha Giang is weggelegd voor actieve reizigers die dol zijn op het maken van trekkings. De wandeltochten vereisen enige basisconditie, omdat er door het bergachtige landschap soms flinke hoogteverschillen moeten worden overbrucht. De beloning? Adembenemende uitzichten over groene valleien met rijstterrassen, maagdelijke bossen gehuld in nevel en watervallen. 

De ontmoetingen met de lokale inwoners zijn niet alleen voor u memorabel. Doordat Ha Giang zo afgelegen is, zien de locals maar weinig buitenstaanders en is uw komst een wederzijdse verrassing. 

Eten als een local

De lodge bestaat uit 23 kamers, die steeds per 2 of 3 in een bungalow zijn ondergebracht. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar bieden met een goed bed en een eigen badkamer toch voldoende comfort voor een fijn verblijf. Vanaf de veranda heeft u mooi uitzicht over de weelderige begroeide tuin en de lotusvijvers. 

De lodge is grotendeels zelfvoorzienend en dat proeft u terug in de keuken! In het sfeervolle restaurantje geniet u van typisch Vietnamese gerechten bereid met ingrediënten uit eigen tuin. De maaltijden zijn eenvoudig, maar bijzonder smaakvol. 

Tripadvisor over Pan Hou Lodge