Eersterangs genieten van de Zambezi rivier vanuit het intieme Ruckomechi Camp

Ruckomechi Camp ligt in een privéconcessie in het hart van het Mana Pools National Park in de Zambezi-vallei, direct aan de oever van de machtige Zambezi rivier. Het is een prachtige, afgelegen plek met een spectaculair uitzicht op de brede stromende rivier en de bergen van de Rift Valley aan de overkant.

Spectaculaire aankomst

Uw aankomst is spectaculair, met een kleine Cessna vliegt u naar de airstrip en ziet u het waterrijke Mana Pools vanuit de lucht. In de droge maanden is de airstrip vlakbij het kamp geopend, in de nattere maanden vliegt u naar Chirundu en heeft u vervolgens nog een boottransfer van ongeveer een uur. 

Ontspannen verblijf

In de schaduw van grote acacia en mahonie bomen liggen 10 tenten, waaronder 2 familietenten, die allemaal uitkijken op de rivier. De tenten zijn ruim en prettig ingericht, met lichte kleuren. Vanaf het terras voor uw tent geniet u van een ontspannen middag en ziet u regelmatig olifanten voorbij komen die de rivier oversteken of zich tegoed doen aan bomen in het kamp.

Na een heerlijk diner en goed glas wijn is het heerlijk vertoeven bij de uitnodigende vuurplaats, waar manager Eddie met veel passie over de omgeving vertelt.

Bijzondere activiteiten

Vanuit Ruckomechi heeft u exclusieve toegang tot een spectaculair deel van de Zambezi rivier en in de concessie treft u een afwisselend landschap van mopane bossen, floodplains en droge rivierbeddingen. De concentratie wild is indrukwekkend en regelmatig worden grote kuddes buffels, olifanten, zebra’s en diverse impala soorten gespot. Maar ook leeuwen, luipaarden en wilde honden komen hier voor. Voor vogelliefhebbers is Mana Pools een absolute must.

Samen met een gids gaat u met open voertuigen op pad. Game drives vinden overdag plaats, maar ook ’s avonds. Een overnachting in een romantisch ‘starbed’ in de buurt van het kamp, complementeert uw bush ervaring. Mana Pools staat bekend om de wateractiviteiten en een bootcruise en kanotocht mogen dan ook niet aan het programma ontbreken. Vanaf het water heeft u een totaal andere beleving dan vanaf het land.

Tripadvisor over Ruckomechi Camp