Een perfect familiekamp op een wildrijke locatie

In de Somalisa concessie in Hwange National Park ligt Somalisa Acacia; een kleinschalig en kindvriendelijk safarikamp geschikt voor jong en oud. Het kamp is gebouwd onder grote acacia bomen en heeft een heel bijzonder kenmerk; een zogenaamde olifantenpoel, pal voor het kamp. Met name in het droge seizoen maken de olifanten dankbaar gebruik van het water uit de poel en zijn er dagelijks grote kuddes te zien. Om deze dieren van dichtbij te bewonderen is een bijzondere belevenis voor jong en oud.

Familietenten

Somalisa Acacia beschikt over 2 familietenten en 2 standaard tenten. De tenten bieden alle comfort voor een aangenaam verblijf. De familietenten bestaan uit twee slaapkamers met badkamer. De slaapkamer is in een eigentijdse safaristijl ingericht. De houtkachel zorgt voor warmte in de koude wintermaanden. De badkamer heeft een binnen- en buitendouche.

Dineren onder de sterrenhemel

De maaltijden worden samen met de andere gasten genuttigd. Voor de kinderen kan het diner al wat eerder worden bereid. De maaltijden worden buiten geserveerd, onder de sterrenhemel of bij het kampvuur.

Activiteiten voor jong en oud

Vanuit Somalisa Acacia worden game drives aangeboden die plaatsvinden in de eigen concessie, maar ook het Hwange National Park ligt op een steenworp afstand. Terwijl de volwassenen een ‘echte’ wandelsafari kunnen ondernemen, wordt er voor de kinderen een speciale natuurwandeling rondom het kamp georganiseerd. Ook kan er een bezoek worden gebracht aan een lokale gemeenschap en in de souvenirshop in het naastgelegen Somalisa Camp worden producten verkocht die door weduwen uit de omgeving zijn gemaakt.