Indrukwekkend; het donderende geraas van de imposante Victoria watervallen

Eén van de letterlijke hoogtepunten van zuidelijk Afrika zijn de imponerende Victoria watervallen. Dit donderende natuurverschijnsel ligt halverwege de Zambezi rivier die de natuurlijke scheidslijn vormt tussen Zambia met Zimbabwe. Ter hoogte van de stad Livingstone wordt de rivier door deze watervallen verdeeld in de Upper Zambezi en de Lower Zambezi. Vanuit de Upper Zambezi valt iedere seconde over een breedte van ruim 1.700 meter meer dan een miljoen liter water over de rand van de kliffen. Dat stort op indrukwekkende wijze en onder luid geraas tot 128 meter de diepte in. Eenmaal tot rust gekomen stroomt het water daar weer verder als Lower Zambezi.

De watervallen staan onder de locals bekend onder de noemer Mosi-ao-Tunya. Dat betekent letterlijk ‘de rook die dondert’. Dit is een verwijzing naar het donderende geraas en de nevel rond de watervallen. De nevel in combinatie met het zonlicht veroorzaakt prachtige regenbogen. Weergaloos en ontroerend mooi!

In de ochtend wordt u bij uw accommodatie opgehaald voor uw dagtocht naar de wereldberoemde Victoria Falls. Deze watervallen zijn gelegen op de grens van Zambia met Zimbabwe, vandaar dat u vandaag de grensovergang gaat passeren. Aan de Zambia zijde van de watervallen 'loopt' u bovenop de watervallen. In Zimbabwe staat u voor het zeer indrukwekkende gordijn van water van 1.708 meter breed en met een maximale valhoogte van 128 meter.

U krijgt een rondleiding door het Victoria Falls National Park, dat niet alleen uit de watervallen, maar ook een stuk regenwoud bestaat. Uw gids zal u meer vertellen over de geschiedenis van dit gebied, de flora, fauna, vogelsoorten en andere dieren die hier voorkomen en natuurlijk de Victoria Falls.