De Big Five op het land heb ik al mogen spotten, hier heb je de Big Five in het water!

Talisman specialist Evelyn Oostveen: "Tijdens mijn verblijf in Grootbos Forest Lodge stond ik versteld van de fantastische service, de leuke en afwisselende activiteiten en de bijzondere natuur."

Uitnodigende luxe

Grootbos Private Nature Reserve is een bijzonder natuurreservaat grenzend aan Walker Bay. Deze baai is beroemd om de spectaculaire migratie van Southern Right Whales. Het is een van de beste plaatsen ter wereld om vanaf het land walvissen te kunnen spotten. De bekende walvisplaats Hermanus ligt aan de ene kant van Walker Bay, die zich tot aan Gansbaai uitstrekt. En dat is precies waar u Grootbos vindt.
Een smeltkroes van biodiversiteit, natuur en cultuur; dat is Grootbos in een notendop. Grootbos is ideaal voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een bijzonder verblijf. In Grootbos zijn twee eco-lodges gevestigd. De Garden Lodge is vooral bestemd voor gezinnen, de Forest Lodge meer voor koppels. De sfeer in de twee lodges is totaal verschillend, maar de service en het comfort zijn in beide verbiljven van een hoog niveau. Hier ervaart u de mooie mix van avontuur, natuur, luxe en ontspanning.

Gepassioneerde eigenaar

De eigenaar van dit eco-paradijs is Michael Lutzeyer die met zijn gepassioneerde werkwijze al vele prijzen heeft ontvangen op veelal duurzame thema’s. Vanaf het begin is Grootbos al veel meer geweest dan alleen een luxe verblijf. De hele ervaring is ontworpen rond een nieuwe beweging die door Grootbos ook wel ‘progressief toerisme’ wordt genoemd; het gaat erom dat alles ten gunste komt aan iemand anders of een positieve impact heeft op het milieu. Van de vers gekweekte tomaten tijdens de lunch en de gerecyclede kaarsen in de suite tot het opleidingsprogramma voor tieners uit de omgeving; Grootbos is constant op zoek naar nieuwe manieren om duurzaam levensonderhoud te creëren voor de mensen die dit unieke gebied hun thuis noemen.

Tal van activiteiten

Grootbos is een heerlijke plek om te verblijven, maar alle verschillende activiteiten die worden aangeboden nodigen zeker ook uit om de omgeving te verkennen. Van paardrijden, wandelen, quad biken, tours naar de wijnboerderijen in de omgeving en boottochten om de Marine Big Five te zoeken; alles is mogelijk. De nieuwste aanwinst is de Lady Stanford, een exclusieve boot waarmee een prachtige tocht over de Klein Rivier kan worden gemaakt. Geniet van de schilderachtige schoonheid van de omliggende bergketens, terwijl de ervaren gidsen u meer leren over alle verschillende vogels. Een andere bijzondere activiteit is de ‘bee-to-hive’ excursie. Bezoek onder begeleiding van een ervaren imker actieve bijenkorven en leer over de belangrijke rol die bijen spelen in de omgeving. U sluit deze unieke ervaring af met een heerlijk ontbijt, uiteraard op honing gebaseerd, onder de oude Milkwood bomen.

Luxe Suites

Grootbos Forest Lodge heeft zestien suites. De architectuur van de accommodatie is traditioneel Afrikaans, maar het interieur en de inrichting zijn eerder modern met een paar kunstzinnige Afrikaanse details. Iedere suite, verschillend van omvang, heeft een groot houten dek met een natuurlijke beschutting. Hier kunt u ongestoord genieten van de zonsondergang boven de oceaan. In de suite beschikt u over een ruim loungegedeelte, een slaapkamer en een luxe badkamer. Natuurlijke stoffen in aardse tinten brengen de inrichting in harmonie met de natuur. Door de grote ramen bestaat een riant uitzicht over de bosrijke omgeving en de oceaan. 

Eten, drinken, genieten

In het restaurant van Forest Lodge staan vooral internationale vlees-, vis- en vegetarische gerechten op de kaart. Uiteraard drinkt u hier een keur van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen bij. De sommeliers van Grootbos adviseren graag over de beste combinaties. Als u zich echt wilt onderdompelen in de wijnen uit de regio, is het speciale ‘diner met de sommelier’ een aanrader. Tijdens deze avond wordt u vermaakt met vele verhalen en wordt u door de sommelier door het diner- en wijnarrangement geleid. Het restaurant ligt in het hoofdgebouw op een duintop waardoor het uitzicht op Walker Bay schitterend is. Hier staan ook enkele telescopen. ‘s Avonds staan de sterren aan de hemel te wachten op uw nieuwsgierige blik, overdag ziet u hoog in de lucht de vogels en op zee de walvissen.

Tripadvisor over Grootbos, Forest Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika