Phinda Forest Lodge ligt diep in het hart van één van de meest gewilde en exclusieve wildparken van Zuid-Afrika

Het Phinda Private Game Reserve ligt in het noorden van KwaZulu Natal in Zuid-Afrika in Maputaland. Het 23.000 hectare metende reservaat grenst aan het iSimangaliso Wetland Park bij de Indische Oceaan. Phinda Forest Lodge is gebouwd zonder de omgeving aan te tasten. Het ontwerp en de realisatie van de internationaal gelauwerde lodge is een unicum. Dit is namelijk het schoolvoorbeeld van een voorbeeldige implementatie van Japanse architectuur in de Afrikaanse wildernis. Het resultaat is een harmonieus geheel waarin twee culturen elkaar hebben gevonden. 

Toonaangevend en grensverleggend

Voor wat de classificatie nog waard is na deze loftuiting: Phinda Forest Lodge is lid van Small Luxury Hotels of the World en wordt gerund onder de vlag van &Beyond, al lange tijd een toonaangevende safari-organisatie. Grensverleggende natuurbescherming, verregaande service en een maximum aan comfort is kenmerkend voor &Beyond. Een ander aspect is dat zij zeer creatief zijn in het organiseren van activiteiten. Safari's vanuit een boot of een vliegtuig, safari's met onderzoekers, met een nadruk op fotografie, van alles wordt aangeboden.

Zeven eco-systemen

Phinda Game Reserve is één van de klassieke particuliere natuurgebieden van &Beyond. Wat Phinda zeer bijzonder maakt zijn de zeven verschillende eco-systemen die het gebied rijk is. Zo bevinden zich hier bijvoorbeeld meer dan 380 soorten vogels en is de kans zeer groot dat men tijdens een bezoek aan Phinda de 'big five' (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) zal ontmoeten. De vegetatie varieert van droge zandgrond tot vochtige 'wetland' en van open grasland tot dichte groene bossen. Een gamedrive in Phinda is dan ook zeer bijzonder. In korte tijd maakt u kennis met de verschillende habitats en bijbehorende kenmerken en levensvormen. Phinda heeft met name zijn bekendheid opgedaan door het uitgebreide cheeta onderzoeksprogramma. Er gaat haast geen week voorbij of ze verschijnen hiermee in een documentaire op National Geographic Channel. Dit gecombineerd met de verregaande expertise van de zeer gerenommeerde organisatie van &Beyond, maakt het tot één van de meest gewilde exclusieve wildparken van Zuid-Afrika. De Phinda rangers en gidsen hebben een bijzondere training gekregen en zijn een absolute meerwaarde op uw drives.

Enorme raampartijen

De zestien sublieme suites van Phinda Forest Lodge zijn in een Zulu Zen stijl gebouwd. In de minimalistische inrichting springen vooral de glanzende houten vloeren en de enorme raampartijen in het oog. Wat een prachtig uitzicht! Het gevoel een te zijn met de natuur is buiten op de veranda nog groter. De wildernis komt vanzelf naar u toe.

Selectie fruit en kazen

Na de ochtend gamedrive staat het ontbijt klaar in de openlucht bij de boma. Een uitgebreide selectie fruit en kazen staat voor u klaar die worden aangevuld met warme ei-gerechten en heerlijke wafels. In de namiddag krijgt u een high tea geserveerd waar u wenst. Het diner gebruikt u in de suite, de boma of op de met kaarsen verlichte veranda van het hoofdgebouw.

Tripadvisor over Phinda Forest Lodge