Geplaatst op

V andaag weer een nieuwe belevenis, belevenissen die zich in razend tempo opstapelen de afgelopen weken. Na het dansen van de tango in Buenos Aires en de mooie verhalen te horen tijdens een fietstocht door deze bruisende stad zijn we inmiddels op de pampa’s van Argentinië beland.

Aan het einde van de dag straalt de zon zijn warme gouden gloed over de groene pampas, het is betoverend.

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Buenos Aires kom je op het platteland van Argentinië, de pampa’s. Dit is het gebied waar de gauchos wonen en werken. Weidse graslanden met prachtig groene velden en bomen.

Deze week ervaren we een onvergetelijke gaucho ervaring op deze pampas. We verblijven op een unieke en luxe estancia… La Bamba de Areco, een schitterende ranch net buiten San Antonio de Areco.

In alle rust en luxe genieten van alles wat de pampas te bieden hebben… Een rustige tocht op prachtige paarden, een asado met het meest malse en smaakvolle vlees en natuurlijk ook van de stoere gauchos!

Het ontvangst op deze Estancia is fantastisch, je voelt je gelijk thuis, dit komt vooral door het kleinschalige karakter van La Bamba. Het ontbreekt ons aan niets. Samen met de andere gasten genieten we van een heerlijk diner. Er is een verfrissend zwembad waar we vroeg in de ochtend de tijd nemen om de gouden kleuren van de zon voorbij te zien komen om aansluitend te ontbijten op de veranda van het huis van de gauchos.

De mooie paarden op deze estancia worden onder andere getraind voor polo wedstrijden. Het was lang geleden dat we zelf op een paard hebben gezeten, maar de lieve paarden op deze estancia en de gauchos die je begeleiden maken het een hele relaxte en mooie tocht over de pampas.

Bij terugkomst staat er een tafel klaar met verse scones, fruit, limonade, koffie en thee. Heerlijk verfrissend. Een snelle duik in het zwembad om vervolgens aan te schuiven bij de asado, een uitgebreide Argentijnse BBQ die je aan een lange tafel samen met de andere gasten krijgt geserveerd, vers van de grill. Gecombineerd met de voortreffelijke Argentijnse wijnen voelen we ons helemaal tot rust komen.

Een plek om nooit te vergeten.

Bekijk hier onze belevenissen in het nieuwe vlog:Ook benieuwd naar deze unieke locatie en wil je de volgende vlogs niet missen? Abonneer je op het YouTube kanaal van Talisman. 
 
En wil je nog meer typisch Talisman bestemmingen zien om bij weg te dromen?
Check het Talisman travel design kanaal op Instagram & Facebook.


Tot volgende week. Saludos!
 
Tino & Angela
Dutch Nomad Couple