Genieten van een diverse en verrukkelijke keuken

Zuid-Amerika staat bekend om zijn rijke culturele diversiteit en adembenemende landschappen. Maar wat vaak over het hoofd wordt gezien, is de diverse en verrukkelijke keuken die dit continent te bieden heeft. Van exotische vruchten en smaakvolle specerijen tot hartige gerechten en traditionele bereidingswijzen, de keuken van Zuid-Amerika biedt een onvergetelijke culinaire ervaring. 

 

Culinair in Argentinië    

De Argentijnse keuken is een paradijs voor vleesliefhebbers. Eén van de hoogtepunten is dan ook de beroemde Argentijnse biefstuk, die op de 'asado' manier perfect bereid wordt: boven een houtskool gril en gekruid met zout. Ook andere vleesgerechten, zoals chorizo (pittige worstjes), morcilla (bloedworst) en lomo (haasbiefstuk) zijn het proberen waard. Deze worden vaak geserveerd met chimichurri-saus, een combinatie van gehakte kruiden, knoflook, olie en azijn, die perfect samengaat met het gegrilde vlees. Maar ook wanneer u op zoek bent naar iets anders dan vlees bent u in Argentinië aan het juiste adres. Zo zijn de empanadas, heerlijke deegpakketjes gevuld met vlees, kaas en/of groenten, ook zeker een aanrader. En vergeet vooral niet te genieten van de heerlijke wijnen van het land. 

 

Culinair in Chili

Chili, gelegen aan de westkust van Zuid-Amerika, heeft niet alleen een adembenemend landschap, maar ook op gastronomisch gebied veel te bieden. De Chileense wijnen genieten wereldwijd bekendheid en worden geroemd om de biologische aanpak. Door de vele natuurlijke barrières heeft de wijnbouw in Chili nauwelijks last van ziektes, en daarom hoeven de wijnmakers geen gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Dat proef je, en is ook nog eens goed voor mens en milieu. De Chileense keuken is een mix van inheemse Mapuche-invloeden, Europese tradities en verse lokale ingrediënten. Een van de meest iconische gerechten van Chili is de empanada, een hartig gevuld pasteitje. Of het nu gevuld is met vlees, kaas, zeevruchten of groenten, de empanada is een smaakvol gerecht dat zeker het proberen waard is. Een andere specialiteit is de pastel de choclo, een ovenschotel gemaakt van gehakt, kip, olijven en gekruid met peper en komijn, bedekt met een laag zoete maïspuree. De combinatie van hartig en zoet zorgt voor een heerlijk contrast. 

We zorgen ervoor dat u tijdens uw reis door Chili geniet van alle smaken die het land te bieden heeft! 

 

Culinair in Peru    

De culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika? Dat is Lima, in Peru! Naast de historische ruïnes en adembenemede landschappen oogsten ook de culinaire tradities van Peru wereldwijd bewondering. Het is de culinaire hotspot van Zuid-Amerika, de reputatie van de Peruviaanse keuken rijkt inmiddels tot ver buiten Latijns-Amerika. 

Ingrediënten zoals quinoa, avocado en zoete aardappelen worden in de Westerse landen aangemerkt als 'superfoods'. Deze worden echter al eeuwenlang gebruikt in de Peruaanse keuken, verrijkt met Spaanse, Arabische, Afrikaanse en Aziatische invloeden. Deze smeltkroes van smaken en culturen is een belangrijke factor in het succes van de Peruaanse keuken. 

In de hoofdstad Lima komen alle culinaire regio's van Peru samen, u vindt hier dan ook veel bekroonde toprestaurants en kleurrijke marktjes. De passie voor verse en lokale ingrediënten leeft onder de chefs, van authentieke eethuisjes tot toprestaurants. Voor echte foodies is het jaarlijkse Mistura food festival een hoogtepunt, houdt u van wining & dining dan reserveren we sowieso een aantal van de beste restaurants voor u tijdens uw reis! 

 

Luxe culinaire rondreizen bij Talisman

Waar u ook heen wilt; de specialisten van Talisman voorzien u van eerlijke informatie en ontwerpen uw luxe culinaire reis door Zuid-Amerika geheel aan de hand van uw wensen en voorkeuren. Neem daarom gerust contact met ons op, zodat we aan de slag kunnen met het ontwerpen van uw droomreis. Of u nu met zijn tweeën of met het hele gezin reist; wij zorgen voor de optimale balans in uw luxe rondreis!