Echt een zeldzame combinatie: safari's en de cultuur van de Bosjesmannen

Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste reservaat in Botswana. Met een oppervlak van bijna 53.000 km2 is dit zelfs het op één na grootste wildpark van de wereld. De overheid heeft dit reservaat tot in de jaren 90 hermetisch afgesloten. Het toerisme is nog geen vijf jaar geleden langzaam op gang gekomen. In een afgelegen deel van dit bijzondere natuurgebied ligt Kalahari Plains Camp. Deze kleinschalige accommodatie is een prima thuisbasis voor het verkennen van het veelzijdige landschap van de Kalahari. Het is een zonovergoten regio. De eco-vriendelijke lodge maakt hier graag gebruik van!

Bushmen - ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners

Naast het centrale gebouw met de lounge en dining ligt een apart terras met zwembad. Het complete kamp is verhoogd gebouwd. U verblijft hier in een heel bijzonder natuurgebied met veel open vlaktes, bossen, duinen, rivierbeddingen en zoutpannen gevuld met water. Dit zijn de plekken waar het wild samenkomt. Dorstige giraffes, gemsbokken en springbokken, die op de voet worden gevolgd door hongerige roofdieren. Tijdens uw verblijf maakt u tweemaal per dag een gamedrive waarbij u op zoek gaat naar het wild. U kunt ook met een gids een bezoek afleggen aan de bushmen -Bosjesmannen-. Daar komt u in aanraking met de levensstijl van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Een bijzondere gebeurtenis, want de Botswaanse overheid probeert uit alle macht deze mensen een moderne levenswijze op te leggen.

Hemelbed op het dak

De lodge bestaat uit tien comfortabele tenten van canvas en hout. Een bijzonder aspect is de aanwezigheid van een extra hemelbed op het dak. Daar kunt u de nacht doorbrengen onder een deken van de sterren. De tenten staan op een verhoging, waardoor een koele bries door de tent kan waaien en uw uitzicht onbelemmerd is. De lodge maakt handig gebruik van de zon en alles draait op 100% zonne-energie. De generator wordt hier enkel in noodgevallen gebruikt.

'Al fresco' dining

De maaltijden worden in het centrale dinergedeelte in het hoofdgebouw geserveerd. Op heldere avonden kunt u hier heerlijk buiten zitten. Binnen onder het canvas dak is het ook goed toeven. De keuken maakt bij het bereiden van de maaltijden voor zoveel mogelijk gebruik van ingrediënten uit de regio. Alles wat op tafel komt is gemaakt met veel zorg en passie. En dat proeft u!

Tripadvisor over Kalahari Plains Camp